Zagrepčani, imate potencijalni hit u gradu: ‘Zašto ići u Sloveniju kad imamo uvjete tu?’

FOTO: Skijaški klub za osobe s invaliditetom "Sljeme"

Do prije nekoliko godina na uređenoj stazi u blizini apartmana kuće “Snježna kraljica” održavala su se natjecanja, a sada rekreativci tamo imaju treninge.

Jedna je to od zagrebačkih destinacija koja bi mogla biti hit, ali je neiskorišten potencijal. Voditelj SK Sljeme Gordan Mlinarić pokrenuo je inicijativu kojom od Grada i ustanove Upravljanje sportskim objektima traži da se staza uredi i nastavi redovito održavati ratrakom i topovima za snijeg.

“U klubu imamo dvostruku olimpijku koja se sad priprema za Peking. I zašto da ona odlazi trenirati u Sloveniju ili negdje drugdje kad može za to imati uvjete u vlastitom gradu?

Dobio sam odbijenicu jer navodno nema dovoljno snijega. Pa sam stazu privremeno uredio sam”, rekao je Mlinarić za Večernji.

Poslat će još jedan apel Gradu

I hrvatski paraolimpijac Toni Bošnjaković tamo se svakodnevno priprema za Olimpijske igre u Pekingu. Na OI se planira natjecati u disciplinama sprint i utrci na 10 kilometara.

“Ne želim se pet sati voziti do Gorskog kotara kad je staza koju imamo ovdje idealna. Teren je taman dovoljno zahtjevan da parira bilo kojem u svijetu”, rekao je Bošnjaković.

Mlinarić kaže da će sada Gradu uputiti još jedan apel koji bi potpisali svi sportski i rekreativni klubovi i udruge koji inicijativu podržavaju.

“Tu su Hrvatski planinarski savez, kajakaški i veslački klubovi, mi skijaši… Podrška je zaista velika jer je skijaško trčanje dobra baza za druge sportove”, rekao je Mlinarić.

Na Sljemenu je za rekreativce počelo i noćno skijanje. Crveni spust i Bijela livada otvoreni su utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata.


Komentari