Zagreb Patriotsi u napetoj utakmici tijesno poraženi od Splićana

foto: Robert Šćapec

U 2. kolu HLAN, momčad Zagreb Patriotsa na terenu NK Podsuseda poražena je od Split Sea Wolvesa s 18-14. 

Utakmica je dobro započela  za ekipu Zagreb Patriotsa. Nakon početnog kickoff ispucavanja, special team Patriotsa dobro je reagirao i izbio loptu returneru Splita te se lopta našla unutra 10 yardi od protivničke end zone. Patriotsi su zaustavljeni na 1y – nije došlo do polaganja. Nakon dobro isplanirane akcije Split Sea Wolvesa na 4. pokušaju, usmjesto punt ispucavanja, odlučili su se na „trick play“, gdje je igrač Splita Nedo Rohrmann postigao polaganje (touchdown) za 6 bodova. Pokušaj postizanja 2 point conversiona bio je neuspješan.

Obrana Patriotsa dobro je odradila svoju zadaću u utakmici, dok je napad zaostajao i tražio prilike kroz obranu Splita. Ekipa Split Seawolvesa  bolje se snalazila u napadu te su tako povećali svoje vodstvo polaganjima Nede Rogrmanna i Darija Šaliperovića, ali su propustili poentirati nakon polaganja. Rezultat je bio 18-0.

Zagreb Patriotsi imali su kasno buđenje u zadnjoj četvrtini, gdje je napad dobrom pass igrom došao do end-zone Splita pa je tako prvo polaganje za Zagreb postigao Karlo Berc. Napad Patriotsa nije uspio postići 2 ekstra pointa nakon polaganja te je rezultat bio 18-6 za Splićane.

foto: Robert Šćapec
foto: Robert Šćapec

S obzirom da je utakmica bila pred krajem te da su ostale zadnje dvije minute, na kickoff ispucavanju domaći su uputili neugodnu loptu prema gostujućoj momčadi. Splićani se nisu snašli, njihov igrač u pokušaju dodavanja unatrag nije pogodio svojeg igrača te se otvorila prilika za kickera ekipe Patriotsa Luku Škugora, koji je uzeo loptu i postigao novo polaganje za Zagreb. Patriotsi su uspjeli i u postizanju 2 ekstra pointa nakon polaganja i prišli gostima na 18-14. S nekoliko sekundi do kraja, Patriotsi su pokušali ponovno izvesti kickoff na isti način, međutim Sea Wolvesi su bolje reagirali i osvojili loptu te na kraju slavili.

Utakmica je do samog kraja bila zanimljiva, što su i gledatelji nagradili velikim pljeskom nakon završnog zvižduka sudca.

Ekipa Zagreb Patriotsa za dva tjedna na NK Podsusedu dočekuje Bjelovar Greenhornse te poziva sve ljubitelje američkog nogometa i one koji to još nisu da ih podrže u sljedećoj utakmici.

foto: Robert Šćapec
foto: Robert Šćapec

 


Komentari