Vratar Filip Ivić napustio pripreme hrvatske rukometne reprezentacije

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Ivanić-Gradu pod stručnim vodstvom izbornika Line Červara i njegovih suradnika.

Nakon dva dana napornih treninga, zbog problema s koljenom, pripreme je napustio Filip Ivić. Vratar poljskog Kielcea tek se vratio na teren poslije operacije meniskusa desnog koljena.

”Veliko je opterećenje i nažalost koljeno nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali po nekim liječničkim iskazima najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena.  Bit ću spreman i nakon toga doći ako će izbornik Lino Červar željeti da se vratim. Zahvaljujem se na pozivu u reprezentaciju, a momcima dalje želim svu sreću”, rekao je vratar Filip Ivić prije nego što je napustio prvu fazu priprema reprezentacije za Europsko prvenstvo 2018.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba pojasnio je situaciju s Ivićem:

”Za Filipa Ivića treba prvenstvo naglasiti da se ne radi o ozljedi već o reakciji na intenzivne treninge koji se odvijaju na pripremama. Njegova postoperativna rehabilitacija je prošla u redu, ali odmah pri dolasku u Poljsku stao je na gol i branio te je to dovelo do reakcije koja ga onemogućava u obavljanju treninga u ovoj pripremnoj fazi. Nadamo se da će kroz određen period  doći do resorpcije u koljenu i da će se moći priključiti reprezentaciji ako će to biti potrebno.”


Komentari