(VIDEO) Hrgović nokautirao protivnika u 90 sekundi: ‘Htio sam mu otkinuti glavu’

Facebook

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović  pobijedio je u svojoj prvoj profesionalnoj borbi u karijeri u Rigi sudačkim prekidom nakon samo minutu i pol borbe protiv Brazilca Raphaela  Zumbana Lovea. 

Borba između hrvatskog  osvajača brončane olimpijske medalje u superteškoj kategoriji  na OI u Rio de Janeiru  i 36-godišnjeg brazilskog veterana okončan je nakon nepunih 90 sekundi.

Hrgović(25) je od samog početka nesmiljeno udarao Brazilca, kojemu je sudac u ringu brojao nakon 70 sekundi, a nedugo potom i prekinuo neravnopravnu borbu.

Hrgovićev profesionalni prvijenac uslijedio je nakon 13 mjeseci stanke bez ijedne borbe, a održan je u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u Rigi i bila je jedan od tri uvodna meča. World Boxing Super Series (WBSS)  u Rigi godišnji je boksački turnir boraca, koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhameda Alija.

“Negdje u podsvijesti sam želio da ovo traje par rundi da osjetim ring u kojem me nije bilo više od godinu dana. No, kada sam u ring ušao, na tu sam želju zaboravio i htio sam mu otkinuti glavu, valjda od te silne napetosti i želje da ponovo boksam”, rekao je Hrgović za Večernji list nakon borbe.

Oduševljen brzim nokautom

“Ovako sam poslao poruku svima. Uostalom, svjetski prvak Joshua je Zumbana imao u svojoj 12. profesionalnoj borbi, a pobijedio ga je prekidom u drugoj rundi. Ja sam se s njim borio u svojoj prvoj profesionalnoj borbi i pobijedio u prvoj rundi.”

Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine.

Očekuje se da će Hrgović vrlo brzo nakon ove pobjede potpisati ugovor s jednom od najjačih promotorskih agencija.

 


Komentari