(VIDEO) Cedevita poražena u uzbudljivoj završnici, trener izgubio živce

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Košarkaši Cedevite u susretu su 1. kola skupine A Eurokupa izgubili na domaćem terenu od Fiata iz Torina sa 83-86 (17-18, 30-21, 14-23, 22-24). 

Cedevita je natjecanje u Europi započela neugodnim porazom protiv nominalno najslabijeg suparnika u skupini. Jedino dobro razdoblje u utakmici hrvatski prvak imao je u drugoj četvrtini kada je serijom trica uspio izgraditi prednost od 47-35. No, u drugom poluvremenu igrači Cedevite nisu nastavili u istom ritmu, gosti su se vrlo brzo u potpunosti vratili u utakmicu i čak preuzeli kontrolu rezultata.

U neizvjesnoj završnici posljednju priliku za Cedevitu propustio je Cherry koji je kod rezultata 82-84 napravio osobnu pogrešku u napadu kojom je onemogućio svojoj momčadi čak i priliku za šut za dva kojim bi pokušali izboriti produžetak ili za pobjedničku tricu. Iako, treba reći da se prekršaj u takvim trenutcima kad se lomi utakmica rijetko svira, a trener Cedevite “poludio” je na tu sudačku odluku. Na kraju utakmice Zdovca su morali udaljavati od sudaca, jer im je imao puno toga za reći…

Nakon Cherryjevov prekršaja Vujačić je pogodio oba slobodna bacanja i odveo goste na nedostižnih 82-86.

Demetris Nichols sa 17 i Andrija Stipanović sa 15 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Trevor Mbakwe sa 20 i Diante Garrett sa 17 ubačaja predvodili Torino.

Cedevita će u 2. kolu za tjedan dana gostovati u Istanbulu kod Darussafake.

https://www.youtube.com/watch?v=VYDx20aTlHc

 


Komentari