Veselin Vujović o tome da je prodao utakmicu Hrvatskoj: ‘To je ravno smrti’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Veselin Vujović progovorio je o optužbama da je 2006. godine namjeravao prodati utakmicu Hrvatskoj.

Ostalo je još 10 dana do otvarajuće utakmice Europskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Srbije, a tim povodom srpski novinari prisjetili su se 2006. godine i optužbi da je Veselin Vujović kao izbornik Srbije naumio pustiti utakmici Hrvatskoj kojoj je trebala pobjeda. Sudeći prema izjavi koju je dao Sport Klubu, Vujovića su te optužbe očito jako pogodile.

“Razgovarao sam s pametnim ljudima kada su se te stvari pojavile u medijima i rekli su mi da prosječan čitatelj ili gledatelj takvu vijest pamti dva dana i da je to vijest kao da jedan perjani jastuk iznesete van i prospete perje. Ako pokušate demantirati to je kao da skupljate svako to perce, to je Sizifov posao i nemoguća misija i najbolje je ne komentirati. Neka prosječan gledatelj procijeni. Ljudi su tu situaciju iskoristili da naprave aferu i smijene Zorana Mićovića, Veselina Vujovića i Jarana Stankovića,” kazao je u dahu Vujović te nastavio:

“Zauzeli su pozicije i vidjeli ste kakve su rezultate imali. Ako sam već prodao Hrvatima utakmicu to znači da oni nikada ne mogu da me cijene kao čovjeka. Ako si prodao svoje ljude onda ćeš sigurno i njih prodati. Da li vi mislite da bi mene Zagreb kao nagradu za tako nešto angažirao da budem njihov trener? To je apsurdno. Žao mi je što je do toga došlo i što je na moju karijeru bačena takva ljaga. Ja sam takav karakter, pravio sam probleme, svađao sam se sa sucima, bio sam kažnjavan… Takav sam cijelog života, ali prodati svoju ekipu i svoje ljude… To je za mene ravno smrti. Ne bih dalje komentirao.”


Komentari