Veliki uspjeh: Mladi Zagrepčanin izborio finale na Svjetskom prvenstvu u gimnastici

screenshot: Facebook.com

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić s trećim je rezultatom kvalifikacija (14,366) izborio nastup u finalu natjecanja na preči na Svjetskom prvenstvu. 

Tin Srbić je za izvedbu svoje vježbe, u koju je startao s ocjenom 6,400, dobio ocjenu 7,966 te u ukupnom zbroju sa 14,366 zaostao samo za proslavljenim Nizozemcem Epkeom Zonderlandom (14,433) i Švicarcem Pablom (14,433).

“Kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan, jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Znao sam da ne može puno ljudi poslije mene to dostići, ali u grupi poslije nas bilo je Japanaca, Kineza, Rusa, Talijana, nisam znao kako će to završiti. Ali kad su svi prošli, a ja i dalje ostao drugi, znao sam da je već gotovo, da sam sigurno u finalu”, izjavio je Tin Srbić nakon svog sjajnog premijernog nastupa na svjetskim prvenstvima.

“Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao treći plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama”, zaključio je Tin pred nedjeljno finale koje će biti na programu u razdoblju od 19 do 22 sata po hrvatskom vremenu.

Na istoj spravi nastupio je i Anton Kovačević, ali je skromnim nastupom zaslužio ukupnu ocjenu 9,866, što je bilo dovoljno tek za 117. mjesto.

Od trojice hrvatskih predstavnika na konju s hvataljkama najbolji je bio 31-godišnji Filip Ude, koji je s ocjenom 14,400 osvojio nezahvalno deveto mjesto i time stekao status prve rezerve za subotnje finale. Za osmoplasiranim Armencem Harutjunom Merdinjanom bivši svjetski i olimpijski doprvak zaostao je 0,033 boda. Jakov Vlahek je za svoju vježbu dobio ukupnu ocjenu 14,133 te kvalifikacije završio na 16. mjestu, dok je iskusni Osječanin Robert Seligman s ocjenom 13,533 bio tek 33.

Finale gimnastičara na preči na rasporedu je posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u nedjelju, 8. listopada.

 


Komentari