Veliki ispit: Zagreb gostuje kod aktualnog prvaka Bundeslige

foto: PPD Zagreb

Pred rukometašima PPD Zagreba novi je ispit u EHF Ligi prvaka. 

Zagrebaši u 5. kolu večeras gostuju kod aktualnog prvaka Bundeslige, Rhein-Neckar Löwena. Njemačka momčad u prvom kolu je kod kuće remizirala s Barcelonom (31-31), a u preostale 3 utakmice pobijedili su na domaćem terenu poljsku Wislu Płock (31-27), zatim su pregazili na gostovanju švedski IFK Kristianstad (35-22), dok su s Nantesom također remizirali (26-26).

O tome kakva ih utakmica očekuje svoje mišljenje su dali trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i Tin Kontrec.

“Ono što je vidljivo na cijeloj ekipi je da smo svi pod negativnim dojmom gubitka boda protiv Wisle, a vremena je malo za neku ozbiljniju pripremu. S druge strane imamo jednu sjajnu seriju ekipe Rhein-Necker Löwena, koja je i u domaćem prvenstvu otpuhala svoje konkurente. Na gostovanju kod Kristianstada vidjelo se da su u vrhunskoj formi. Tradicionalno znamo da se Zagreb dobro nosi s prije svega njemačkim klubovima”, optimistično je kazao Kamenica te ponudio svoj plan:

“Mi iz drugog plana sigurno moramo igrati utakmicu punom snagom. S obzirom na stanje na tablici moramo uvijek gledati mogućnost da iz drugog plana nekoga iznenadimo od ovih velikana, i tako ćemo nastupiti na utakmici u Mannheimu. Dobro smo analizirali njihovu igru, radi se o vrhunskoj momčadi. Kolike su sada naše mogućnosti to ćemo vidjeti na samom terenu. Važno je da skupimo glavu, te da utakmicu odigramo punom snagom i da se protiv nikog ne predajemo unaprijed.”

Tin Kontrec pak ističe da će utakmica biti zanimljiva te da se nisu došli u Njemačku odmah predati.

“Dat ćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje. Nadali smo se pobjedi protiv Wisle, međutim što je tu je, izgubili smo taj bod. Samo se nadam da nam na kraju neće biti vrlo bitan. Vjerujem da ćemo u ovoj i svim sljedećim utakmicama dati sve od sebe da ga što prije nadoknadimo.”


Komentari