Trofejni zagrebački klub u problemima: Ostali bez Lige prvaka,a nije poznat ni igrački kadar za predstojeću sezonu

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kako sada stvari stoje teški su dani pred vaterpolskim klubom Mladost jer još nije poznato kako će izgledati igrački kadar za novu sezonu, a stigla je i vijest da su ostali bez pozivnice za Ligu prvaka.

Kako piše 24 sata, umjesto lanjskih 12 sada je 10 “pozvanih” klubova, a osim Mladosti pozivnicu nije dobio ni mađarski Szolnok.

Dosta će toga biti jasnije poslije 9. lipnja kada će se održati Skupština Sportskog saveza Zagreba, a na kojoj će mladostaši znati s koliko će gradskog novca moći raspolagati u konstrukciji momčadi za sljedeću sezonu.

Budući da će cijeli hrvatski sport u 2020. temeljem izmjena i dopuna državnog proračuna dobiti 46,5 milijuna kuna manje nego je bilo predviđeno prije svih zdravstvenih i ekoloških događaja, najave nisu obećavajuće.

Ugovori pak istječu praktički polovici svlačionice, strancima Ćuku, Bowenu i Harkovu te hrvatskim reprezentativcima Lovri Milošu i kapetanu Ivanu Marceliću, dok se čeka i što će prelomiti uskoro 40-godišnji Aljoša Kunac. Ćuk, iako se vraća u Hrvatsku na nastavak Prvenstva, bit će bivši Žabac, a s obzirom na neizvjesnu situaciju u klubu i cjelosezonsko kašnjenje nekoliko plaća, očekivano je da su igrači već u razgovorima s drugim klubovima. Marcelić je otprilike nogom i pol u francuskom Noisy-le-Secu koji je prije nekoliko dana potvrdio Ivana Krapića kao drugog Hrvata uz Antonija Petkovića, dok Miloš koketira sa Strasbourgom.


Komentari