TRENUTAK KOJI ĆEMO ZAUVIJEK PAMTITI: Sandra Perković osvojila četvrto europsko zlato u nizu!

Facebook

Sandra Perković osvojila je zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu.

Najbolja hrvatska atletičarka, Sandra Perković, osvojila je četvrto europsko zlato u nizu u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Slavila je hicem od 69.97 metara i na spektakularan način pokazala svim konkurentima što ih čeka na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sandra je nakon Barcelone 2010. godine, Helsinkija 2012. godine i Zuricha 2014. godine, pokupila zlato i u Amsterdamu, a vodstvo je preuzela u četvrtoj seriji hicem od 66.03, da bi zlato potvrdila u petoj seriji već spomenutim hicem od 69.97.

Za sobom je ostavila Njemice, Juliu Fischer koja je bacila tek 65.77, te Shanice Craft koja je bacila 63.89. Valja napomenuti kako je Sandra postala tek treća atletičarka u povijesti koja je uspjela osvojiti četiri uzastopna europska zlata. No, sada joj slijedi najveći izazov, a to je obrana zlata na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kolovozu.

Cilja samo na zlato

Podsjetimo, Sandri je tek 26 godina, a s 20 godina je na Europskom prvenstvu u Barceloni bacila je impresivnih 64.67 i odnijela zlato. Potom je u Helsinkiju hicem od 67.62 obranila naslov europske prvakinje, a baš je te 2012. godine osvojila i olimpijsko zlato u Londonu s hicem od 69.11.


Uspješan niz nastavila je u Moskvi 2013. kada je osvojila svjetsko zlato bacivši disk 67.99, a 2014. je u Zurichu uzela novo europsko zlatio s nevjerojatnih 71.08.

Nažalost, njezin impresivan niz prekinula je Kubanka, Caballero, osvojivši zlato na svjetskom prvenstvu, ali Perković je tu osvojila, ništa manje vrijedno, srebro. U formu se brzo vratila i već sada u Amsterdamu, hicem od 69.97, najavila kako cilja samo na zlatna odličje.

Komentari

loading...