Tko je Željko Krajan? Istetovirani frajer koji je naprasno prekinuo karijeru pa osvojio čuvenu Salataru

Foto: Instagram/ Željko Krajan

Željko Krajan, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije zaslužan je za blistav kraj 2018. godine. Prvo je Zlatko Dalić sa srebrom s Mundijala ispisao povijest, a sada je Krajan s naslovom svjetskih prvaka stavio točku na i.

Baš kao i Dalić, Krajan je procvao u ulozi trenera, u kojoj se snašao puno bolje nego u onoj igračkoj. Sa samo 39 godina on je ostvario uspjeh karijere i to u svijetu, u koji je uplovio kada je imao samo šest godina.

Bio je samo dječačić kada je krenuo trenirati, a najbolji ranking mu je bilo 88. mjesto na ATP ljestvici u kolovozu 2002. godine. Zaradio je na ATP Touru samo 284.128 dolara jer ga je na naprasni prekid karijere prisilila ozljeda.

Imao je 21 godinu i taman je bio među sto najboljih, kada je morao na operaciju ramena, nakon koje je uslijedio dug oporavak, zbog kojeg je propustio cijelu sezonu. Nakon toga ništa više nije bilo isto, a kada je stigao među 150 najboljih na svijetu, puknuo mu je mišić na nozi, zbog čega je sa samo 24 godine morao prekinuti igračku karijeru.

Kazao je kako mu je upravo to bio motiv da se dokaže kao trener pa dodao i kako je sam sebi bio mentor i učio iz grešaka koje je sam radio dok je igrao. Krenuo je prvo trenirati žene, a onda je prije šest i pol godina preuzeo mušku ekipu i to na želju samih igrača.

Okršaji s igračima

Ipak, nije sve bilo bajno, a iako su ga željeli sami tenisači, nije sa svima uvijek bio u dobrim odnosima. Prvo se dogodio okršaj s Bornom Ćorićem, kojeg nije želio pozvati u sastav 2016. godine, kada je Hrvatska igrala protiv Argentine u finalu Davis Cupa. Neki su stali na njegovu stranu jer je odlučio umjesto Borne pozvati zdravog igrača, a drugi su ga napali jer je Borna bio jedan od nazaslužnijih za prolazak u finale. Dvojac je naposljetku izgladio razmirice, a Ćorić trenutno igra najbolji tenis karijere.

Krajan je problema imao i s Matom Pavićem, jednim od najboljih svjetskih tenisača u parovima. Naime, izbornik je tražio od igrača da se sastanu u ponedjeljak, a Pavić je tražio da dođe tek u srijedu. Krajan je to odbio i svaka njihova komunikacija je prestala, a Pavić je rekao da neće u reprezentaciju dok god je Krajan izbornik. Srećom, umiješale su se treće strane i uspjele dogovoriti sastanak njih dvojice, na kojem su riješili razmirice.

Istetovirani frajer

Osim što će sada diljem svijeta biti poznat po osvajanju posljednjeg Davis Cupa u formatu kakvog poznajemo, Krajana znaju i po njegovim brojnim tetovažama. Prvu je napravio s 18 godina, a najupečatljivije su one na desnoj nadlaktici. Upravo tu nalaze se tetovaže, Isusa, katedrale i anđela.

View this post on Instagram

ready to take off ??‍✈️ exploring #newyorkcity

A post shared by Zeljko Krajan (@zeljkokrajan) on

Jednom prilikom kazao je kako je tetoviranje trajalo 15 sati te da trenutno nema vremena za tako nešto. Ipak, vjeruje da će opet na stol, kada mu se malo oslobodi raspored. Trenutno ima pet ili šest tetovaža, kako sam kaže, a usprkos praznovjerju tetovirao je i broj 13, za koji mnogi vjeruju da donosi nesreću.

Osim toga, tetovirao je i ime svoje kćeri, Chiare, kao i rečenicu: “Believing is everything”.

Ljubav prema tetovažama dijeli i njegova, 12 godina mlađa djevojka, koja ima istetovirane ruke.

Piše Željka Orešković


Komentari