TKO JE VESELIN VUJOVIĆ? Svojevremeno je kao igrač slovio za ‘rukometnog Maradonu’

International Handball Federation/Facebook

Trener slovenske rukometne reprezentacije je od svibnja 2015. godine.

Veselin Vujović svojevremeno je kao igrač slovio za “rukometnog Maradonu”. Impresivna igračka karijera zaokružena je s bezbroj osvojenih prvenstava i s tri osvojena naslova Lige prvaka, dvaput sa šabačkom Metaloplastikom (1985, 1986) i jednom s Barcelonom (1991).

Kao jugoslavenski reprezentativac ovaj stasiti Crnogorac osvojio je pet medalja, od toga dvije zlatne, olimpijsku – na Igrama u Los Angelesu 1984. i svjetsku 1986. u Švicarskoj. Rukomet je počeo igrati u svom rodnom Cetinju, za Lovćen, a potom je kao mladi talentirani rukometaš prešao u Metaloplastiku iz Šapca gdje je osvojio sve što se osvojiti moglo. Potom je bogato transferiran u Barcelonu gdje je također blistao, a karijeru aktivnog rukoometaša završio je u Granollersu.

Odlučio se, potom, 2000. godine za trenersku karijeru koja možda nije bila toliko uspješna kao igračka, no i u ovome poslu Vujović je pokazao nadarenost, prepoznatljivost i upornost. Trenirao je španjolski Ciudad Real, bio izbornik Srbije i Crne Gore, vodio je makedonski Vardar, radio je jedno vrijeme i u Kataru, da bi potom u rujnu 2014. osvanuo u Zagrebu. Nakon samo nekoliko dana Vujović je praktički postao sportski hit u Hrvatskoj. No, dvije godine kasnije, u listopadu 2016. godine Veselin Vujović više nije trener rukometnog kluba PPD Zagreb. Okidač za ‘zahvalnicu’ srpskom treneru bio je četvrti poraz u Ligi prvaka.

Trener slovenske rukometne reprezentacije je od svibnja 2015. godine.


Komentari