Tin Srbić dobio najveće moguće priznanje svjetske gimnastičke federacije

Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) dodijelila je 21-godišnjem Tinu Srbiću, svjetskom prvaku na preči, titulu “gimnastičara svjetske klase”, priopćili su iz Hrvatskog gimnastičkog saveza na čiju je adresu stigla pošiljka s prigodnim zlatnom značkom.

Tin Srbić je u listopadu na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u kanadskom Montrealu iznenađujuće postao svjetskim prvakom na preči, za što je u domaćim proglašenjima za sportaša godine već nagrađen od Hrvatskog olimpijskog odbora te od predstavnika medija u tradicionalnom izboru Sportskih novosti.

Priznanje i posebna zlatna značka FIG-a dodjeljuje se samo najboljim svjetskim vježbačicama i vježbačima, a Međunarodna gimnastička federacija je u Tinovim vježbama prepoznala veliki potencijal 21-godišnjeg Zagrepčanina.

“Iskreno, iznenadilo me ovo priznanje i moram priznati da lijepo zvuči ta titula. Nisam to očekivao, ali ponosan sam što je i Svjetska gimnastička federacija prepoznala moje rezultate u ovoj godini. Trudit ću se opravdati ime “World Class Gymnast” i u nadolazećoj sezoni i s ponosom ću nositi i čuvati tu značku. Imat će posebno mjesto pored moje zlatne medaljice iz Montreala”, izjavio je u priopćenju Tin Srbić.


Komentari