Težak ždrijeb za rukometaše Zagreba

Foto: Screenshot/RK Zagreb

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u sezoni 2015. /2016. u VELUX EHF Ligi prvaka odmjerit će snage s europskim velikanima THW Kielom, MKB – MVM Veszpremom, PSG-om, Celjem Pivovarnom Laško, Flensburgom i Wislom.

Zagrepčani su dobili iznimno jaku skupinu u kojoj je samo Bešiktaš autsajder, Kiel i Veszprem su bili sudionici prošlosezonskog Final Foura u Kölnu, a Mađari su bili u finalu.

Vujović još u nedoumici glede trenutnog sastava…

“Grupa je interesantna i komplicirana. Pariz s Karabatićem, Veszprem ili Kiel željan iskupljenja za ovogodišnji nastup, svakako su blagi favoriti. Volio bih na koncu grupne faze vidjeti PPD Zagreb među prva četiri, ali činjenica je da sam ja kao trener još uvijek u stanovitoj nedoumici glede našeg sastava i snage za sljedeću sezonu. Mi u ovom trenutku ne možemo znati kada se možemo nadati povratku Stipe Mandalinića ili Josipa Valčića, a odlazak Brozovića također je hendikep za nas. Vjerujem da ću morati poduzeti određeno renoviranje i primjenu drugog sustava igre. Činjenica je da mi nakon prošle sezone ne možemo više nikome biti nepoznanica niti naše protivnike sjajna atmosfera u Areni može iznenaditi”, poručio je po završetku ždrijeba trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.

Nakon šest godina izmijenjen sustav natjecanja…

Nakon punih šest sezona izmijenjen je sustav natjecanja EHF Lige prvaka, pa ćemo tako ove sezone gledati četiri skupine od čega dvije „elitne“ ili „nositeljske“ s po osam klubova, odnosno dvije „neelitne“ ili „nenositeljske“ s po šest klubova. Pravila koja se odnose na plasman u eliminacijski dio EHF Lige prvaka nisu ista za ova dva tipa skupina, a bitno je i primijetiti kako se format najjačeg muškog klupskog natjecanja proširio s dosadašnja 24 na čak 28 klubova predstavnika.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Pravila za skupine A i B (nositeljske skupine u kojima se nalazi i PPD Zagreb) govore kako od osam ekipa u svakoj grupi njih čak šest ide dalje. Prvoplasirane ekipe obje skupine izborit će direktno četvrtfinale, dok će preostalih 10 momčadi otići u fazu osmine finala. Posljednje dvije momčadi u skupinama A i B neće sudjelovati u eliminacijskoj fazi turnira. U „nenositeljskim“ skupinama C i D samo prva dva kluba iz svake skupine prolaze dalje i to tako da se međusobno križaju prvi iz skupine C s drugim iz skupine D, odnosno drugi iz skupine C s prvim iz skupine D. Pobjednici tih dvaju susreta pridružit će se gore spomenutih 10 klubova iz skupina A i B u osmini finala. Nakon što tako dobivenih 12 klubova odmjeri snage u osmini finala, dobit ćemo šest pobjednika koji će se potom priključiti prvacima skupina A i B u četvrtfinalu. Nakon četvrtfinala slijedi Final Four turnir u Koelnu (28. /29. svibanj 2016.).[/box]


Komentari