STRELJAČKA KREMA OKUPLJA SE U ZAGREBU: Evo koja će velika imena nastupati ove godine (VIDEO)

hrvatskareprezentacija.hr

Na natjecanju će nastupiti 250 natjecatelja iz 7 zemalja u konkurenciji muškaraca i žena (Bosna i Hercegovina, Egipat, Mađarska, Njemačka, Slovenija, Srbija i Hrvatska). Veliki broj nositelja medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima će potražiti novi uspjeh na ovogodišnjem Trofeju.

Hrvatski akademski streljački klub „Mladost“ organizira 5. i 6. prosinca ove godine, 39. godinu za redom, “Trofej Mladosti”, međunarodno sportsko natjecanje u gađanju zračnim pištoljem i puškom.

Na natjecanju će nastupiti 250 natjecatelja iz 7 zemalja u konkurenciji muškaraca i žena (Bosna i Hercegovina, Egipat, Mađarska, Njemačka, Slovenija, Srbija i Hrvatska). Veliki broj nositelja medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima će potražiti novi uspjeh na ovogodišnjem Trofeju.

Valja istaknuti nastup troje najvećih strijelaca današnjice. U Zagrebu će tako nastupati Rajmond Debevec (SLO), osvajač tri medalje na osam olimpijskih igara i četiri medalje sa svjetskih prvenstava. Pet puta bio je pobjednik Finala Svjetskog kupa, a čak 27 puta osvajao je Svjetski kup i šest puta bio bio europski prvak. Debevec je također vlasnik 20 svjetskih rekorda.

Osim njega na Trofeju Mladosti nastupat će i Jasna Šekarić (SRB), osvajačica pet medalja sa sedam olimpijskih igara, koja je u svojoj karijeri, također, odnijela šest medalja na svjetskim prvesntvima, šest puta je osvajala Finale Svjetskog kupa i 37 puta bila pobjednica Svjetskog kupa. Također je i pet puta bila prvakinja Europe i višestruka je svjetska rekorderka.

Uz Slovenca i Srpkinju, u Zagrebu će se natjecati i Peter Sidi (HUN), višestruki sudionik na olimpijskim igrama, šesterostruki osvajač svjetskih prvenstava i pobjednik Finala Svjetskog kupa. On je, kao i prethodno dvoje, bio pobjednik Svjetskog kupa i to čak osam puta, a šest puta osvajao je Europsko prvenstvo i naravno, svjetski je rekorder.

Valja istaknuti kako je među strijelcima nalaze i poznati hrvatski strijelci, a najpoznatija je Snježana Pejčić koja je osvojila treće mjesto na olimpijskim igrama u Pekingu, peto mjesto u Londonu, a i ona se može pohvaliti trima pobjedama na svjetskom kupu i Finalu svjetskog kupa. Snježana drži i titulu Europkse prvakinje i viceprvakinje svijeta.

Natjecat će se još i ponajbolji hrvatski strijelci:

Bojan Đurković (7. Na OI u Londonu, finalista EP),
Marija Marović (viceprvakinja Europe zračnim pištoljem),
Vlatka Pervan (svjetska juniorska prvakinja i finalistica Prvenstva Europe zračnim pištoljem),
Tanja Perec (europska juniorska prvakinja i doprvakinja, 6. na OI mladih u Singapuru),
Petar Gorša (svjetski juniorski doprvak i dvostruki juniorski prvak Europe, ovogodišnji brončani na Svjetskom kupu i srebrni na 1. Europskim igrama, sudionik OI u Pekingu i Londonu, vlasnik kvote za predstojeće Olimpijske igre u Riju),
Ante Krišto (juniorski doprvak Europe zračnim pištoljem),
Valentina Gustin (ove godine srebrna na Svjetskom kupu uz osvojenu kvotu za Rio, brončana juniorka na Europskom prvenstvu),
Valentina Pereglin (brončana sa juniorskog prvenstva Europe i 12. na OI mladih u Singapuru zračnim pištoljem),
Borna Petanjek (ovogodišnji brončani na Europskom prvenstvu).

Raspored natjecanja:

Natjecanje će se održati u sportskoj dvorani OŠ Petra Zrinskog, Zagreb, Krajiška 9, prema slijedećem rasporedu:

Svečanost otvaranja – 5.12. u 11:00 sati

Zračna puška 5.12.

Muški – početak u 09:30, finale u 16:45
Žene – početak u 13:45, finale u 17:45
Proglašenje pobjednika 18:30

Zračni pištolj 6.12.

Muški – početak u 10:00, finale u 15:30
Žene – početak u 14:00, finale u 16h


Komentari