SRBIĆ TREĆI U KVALIFIKACIJAMA NA EUROPSKOM PRVENSTVU!

Foto: Hrvatski gimnastički savez

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, osvajač svjetskog zlata na preči 2017. godine, trećim mjestom današnjih kvalifikacija plasirao se u finale Europskog prvenstva u poljskom Szczecinu.

Tin Srbić u današnjim je kvalifikacijama za svoju vježbu ocijenjen s visokih 14.500 bodova. Prvo mjesto zauzeo je ruski gimnastičar Artur Dalaloyan (14.666), dok je drugoplasirani bio aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (14.533).

Na preči se natjecao i Filip Ude, koji je nakon dugo vremena odlučio na velikom natjecanju nastupiti u višeboju. Nakon šest odrađenih sprava, Filip je u ukupnom poretku višeboja završio na 37. mjestu. U svojoj najjačoj disciplini – konju s hvataljkama, Filip je zauzeo 16. mjesto (13.733).

Na konju je nastupio i prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman. U današnjim kvalifikacijama Robert je za svoju vježbu zaradio ocjenu 13.966 što je bilo dovoljno za 13. mjesto, odnosno za mjesto treće rezerve u finalu.

Među mnogobrojnim konjašima natjecali su se i naši Matija Baron te Jakov Vlahek. Baron je nakon dva pada sa sprave zauzeo slabo 99. mjesto. Nešto bolji je bio Vlahek koji je zbog jednog pada sa sprave svoj nastup na Europskom prvenstvu završio kao 74. (11.500).

Mladi Osječanin Aurel Benović, debitant na velikim natjecanjima, svoj je nastup na parteru završio kao 104. (10.566).

U četvrtak nas očekuju ženske kvalifikacije u kojima će nastupiti tri hrvatske gimnastičarke – Christina Zwicker u višeboju, Ana Đerek na gredi i na parteru te Tijana Tkalčec na preskoku. Finale preče na rasporedu je u nedjelju.


Komentari