SRBIĆ OSVOJIO SREBRO NA EUROPSKOM PRVENSTVU! ‘Čim sam završio, znao sam da imam medalju’

Foto: Hrvatski gimnastički savez

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju u vježbi na preči na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu. On je za svoju izvedbu u finalu dobio ocjenu 14.900, a bolji je bio samo sjajni Nizozemac Epke Zonderland s 15.266.

Za 22-godišnjeg Srbića ovo je prva medalja s europskih prvenstava u karijeri, dok je 2017. godine u Montrealu osvojio naslov svjetskog prvaka.

“To mi je bila najbolja vježba koju sam ikad napravio. Čim sam završio, znao sam da imam medalju. To mi je poticaj za dalje, da napadnem europsko, kasnije i olimpijsko zlato. Puno je teže braniti nego osvajati prve medalje, pritisak je veći, a sam si ga postaviš jer svi očekuju da to moraš ponoviti. Nisam imao tremu, ali kod zagrijavanja se nisam baš dobro osjećao, nekako sam bio krut. No čim sam došao na spravu, bilo je super”, rekao je Srbić nakon velikog uspjeha.

“Zoderland je sjajan, ima puno iskustva, čim je sjeo do mene nakon vježbe, rekao mi je da je odradio vježbu života. Što je najbolje, ja sam vidio da mogu napasti ocjene koje je dobio. Ma, samo da ne bude ozljeda, kontinuitet imam, sve ide super”, poručio je Srbić.

Preča je kraljevska disciplina gimnastike i ovo je još jedan veliki uspjeh hrvatskog sporta.


Komentari