ŠOJKINA ZIMSKA LIGA počinje ove subote (FOTO)

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor

Počinje 3. Šojkina zimska liga na lijepim brežuljcima Samoborskog gorja.


Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i Hrvatsko planinarsko društvo Japetić i ove godine pozivaju sve zaljubljenike u trčanje i hodanje na 3. Šojkinu zimsku ligu, koja se održava na lijepim brežuljcima Samoborskog gorja.

sojka2

Prvo kolo počinje ove subote, 14. studenog u 10:00 sati ispred Šoićeve kuće u Malom Lipovcu, a liga će se, kroz 15 kola, odvijati sve do 20. veljače iduće godine.

sojka3
Službeno pravilo lige je da, s obzirom na zahtjevnost staze, svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost te organizator ne odgovara za eventualnu štetu prije, za vrijeme ili poslije utrke.
Neslužbeno pravilo je da svaki natjecatelj ostaje na druženju nakon utrke najmanje onoliko vremena koliko mu je trebalo da završi utrku.

Trči se po označenim trail stazama, duga staza iznosi 14,2 km, od čega je 760 m uspona, dok kratka staza iznosi 9,5 km sa 450 m uspona.Startnina je 20 kuna. Za konačni plasman potrebno je sudjelovati na najmanje 10 liga, a svaka dodatna liga nagrađuje se s dodatnih 5 bodova.

sojka1

Dopušteno je i hodanje i planinarenje, kao i korištenje nordic walking štapova. Medalje i nagrade sponzora uručuju se nakon zadnjeg kola.


Komentari