SMIJEŠI LI NAM SE NOVA MEDALJA? Sandra Perković ušla u finale u Tokiju pa se požalila pred kamerama

Foto: Instagram

Zagrepčanka Sandra Perković uspješno je započela nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kvalifikacije u bacanju diska nisu donijele problem za ovu 31-godišnjakinju. Bila je najbolja u svojoj kvalifikacijskoj skupini uz hitac od 63.75 metara u prvoj seriji, a time je prošla u finale kao sveukupno treća nakon završetka kvalifikacija.

Bolje od Sandre bile su Amerikanka Valarie Allman i Indijka Kamalpreet Kaur, Allman sa 66.42 metara, a Kaur s točno 64 metra u drugoj kvalifikacijskoj skupini.

U toj grupi nastupila je Marija Tolj, druga hrvatska predstavnica, koja je uz hitac od 61.48 metara završila na sveukupno nesretnom 13. mjestu, korak do finala. Tolj je finale pobjeglo za samo četiri centimetra.

Perković je nakon obavljenog posla u borbi za finale bila sretna kako je to prošlo, ali mučile su je druge stvari. O njima je govorila u izjavi pred kamerama HTV-a.

Požalila se na loše uvjete na stadionu za trening u Tokiju. Otkrila je da se čak 130 bacačica “gužvalo” na samo jednom jedinom krugu za bacanje, zbog čega je tijekom svojih treninga stigla baciti disk samo sedam puta.

Pripreme inače izgledaju puno drugačije, s više od 100 bačenih hitaca.

Pored toga, Perković je bila nezadovoljna i zbog toga što tijekom prvih nekoliko dana u Tokiju uopće nije mogla na stadion, zbog pravila karantene kako ne bi došlo do širenja koronavirusa.

Nakon što je bez problema odradila kvalifikacije, Perković je pozvala sve da budu uz nju i prate finale koje je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 13 sati po našem vremenu.

Sandra će se boriti za svoje treće olimpijsko zlato, nakon uspjeha 2012. u Londonu i ’16. u Riju.


Komentari