Slovakinja nenadmašivo odnijela titulu Snježne kraljice, evo kad će nastupiti naši skijaši

Slovakinja je sjajno iskoristila startni broj 1 i briljirala na prvom spustu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme. Leona Popović završila je na nesretnom 31. mjestu, a Ida Štimac nije završila prvu vožnju.

Slovakinja Petra Vlhová nova je Snježna kraljica!

Čudesnom drugom vožnjom ostavila je Amerikanku Mikaelu Shiffrin (1:59.29) čak

sekundu i 16 stotinki iza sebe te stigla do pobjede na 14. izdanju sljemenske slalomske utrke Snježne kraljice.

Vlhova je sjajno iskoristila startni broj 1, briljirala u prvom laufu, a prednost u drugoj vožnji držala je cijelo vrijeme iako je Shiffrin imala fenomenalan nastup. Sjajno je tehnički odvozila s i vremenom 1:57.98, nakon dva druga mjesta na Sljemenu 2017. i 2019., konačno stigla do ledene krune. Treće mjesto pripalo je Austrijanki Katharini Liensberger (2:01.47)

Hrvatske predstavnice

Hrvatska je u ženskoj utrci imala dvije predstavnice. Leona Popović sa startnim brojem 71 završila je na nesretnom 31. mjestu i samo ju je devet stotinki dijelilo do druge vožnje, a Ida Štimac sa startnim brojem 73 nije završila prvu vožnju.

Slalom Svjetskog kupa

Istok Rodeš će danas imati startni broj 17, Elias Kolega 20, a Matej Vidović 27. Preostala trojica hrvatskih predstavnika kreću sa začelja startne liste, Filip Zubčić ima broj 61, Samuel Kolega 62, a Leon Nikić 63.

Švicarski skijaš Ramon Zenhaeusern, koji je 11. u poretku u slalomaša, u nedjelju će startati prvi u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, odlučeno je na ždrijebu održanom u subotu na Trgu kralja Tomislava.

Prva vožnja slaloma za skijaše je u 14.15 sati, a druga vožnja u 17.40 sati.


Komentari