SKANDAL UOČI OLIMPIJSKIH IGARA: Još jedna velika atletičarska nada pala na doping testu!

ak-dinamo.hr

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je 12. svibnja 2016. primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu atletičara Marina Premerua.

U biološkom uzorku sportaša nađen je pralmorelin (GHRP-2) – kategorija S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo otpuštanje iz Popisa zabranjenih sredstava 2016. HZTA je uzorak urina uzeo tijekom dopinške kontrole 6. travnja 2016., izvan natjecanja. Analiza uzorka provedena je u licenciranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa.

“Razvidno je da se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA (dalje u tekstu Pravilnik) po odredbi 2.1 (Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku). U skladu s odredbom 7.9 Pravilnika sportašu se određuje privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika”, priopčili su iz HZTA-e.

Premeru je tek jedan u nizu hrvatskih sportaša koji su pali na doping testu, prije njega pali su Martin Marić, Lisa Nemec i Vanja Perišić.

Podsjetimo, Premeru je ispunio je normu za Rio de Janeiro u kolovozu prošle godine kada je u Kragujevcu bacio kuglu 20,58 metara, što je samo jedan cm manje od njegovog osobnog rekorda. Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Pekingu zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 19,33 m.


Komentari