Skandal na pomolu: Sandra Perković primila 50 tisuća kuna koje nije smjela i nije ih vratila!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je hrvatska sportašica Sandra Perković bila u sukobu interesa jer je od grada primila 2016. nagradu od 50 tisuća kuna za Zagrepčanku godine na što nije imala pravo jer je u isto vrijeme bila saborska zastupnica. 

Iako je prekršila članak 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, povjerenstvo joj nije moglo izreći sankciju uskrate dužnosničke plaće s obzirom da je njezina dužnost istekla prije više od godinu.

Povjerenstvo je objavilo na sjednici da se Perković nije očitovala o tom slučaju, nije navela nagradu u imovinskoj kartici niti je vratila novac. Hoće li vratiti novac sad kada je povjerenstvo potvrdilo da je bila u sukobu interesa ostaje za vidjeti. Moralno bi bilo da vrati.

Perković je zastupničku dužnost obnašala kao članica stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a nagrada joj je dodijeljena odlukom Gradske skupštine.

Sandra Perković je hrvatska je atletičarka, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u bacanju diska.


Komentari

loading...