SJAJNE BARAKUDE PORAZILE SRBIJU: Vaterpolisti nevjerojatnim serijama srušili olimpijskog prvaka i najavili borbu za zlato

Photo: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je proslavila veliku pobjedu u četvrtom kolu olimpijskog turnira u Tokiju.

Hrvatski reprezentativci su s 14:12 svladali Srbe, aktualne olimpijske prvake, koje su slomili velikim serijama na početku utakmice i u četvrtoj četvrtini.

Momčad koju vodi izbornik Ivica Tucak time je osigurala nastup u četvrtfinalu prije posljednjeg kola prvog kruga u ponedjeljak protiv Španjolske.

Barakude su otvorile utakmicu protiv Srbije jako moćno, s 5:1 u ranoj fazi susreta, a nakon toga trebalo je izdržati nekoliko naleta Srba koji su se vraćali u igru. Svojom serijom u završnici prve i rano u drugoj četvrtini, Srbi su se približili do 5:4.

Nakon toga trajala je borba u kojoj su hrvatski vaterpolisti nekoliko puta bježali, a Srbija je svaki put imala odgovor.

Nakon što su Srbi u trećoj četvrtini stigli do izjednačenja (8:8), počeo je hrvatski niz golova koji je riješio sve dvojbe o pobjedniku. S nizom Barakuda od 4:0, u posljednjoj dionici utakmice na semaforu je zasvijetlilo 12:8, nedugo potom bilo je i 14:9, a Srbija to više nije mogla stići.

Do kraja se dogodilo samo smanjenje zaostatka aktualnih olimpijskih prvaka.

Hrvatska nakon ove pobjede više nema briga u borbi za četvrtfinale. Slijedi dvoboj protiv Španjolaca koji može donijeti prvo mjesto u grupi, ali plasman u prvom krugu nije toliko bitan jer je teško prognozirati rasplet u susjednoj skupini.

Barakude su u sjajnoj predstavi protiv Srbije vodili Maro Joković i ozljedom rebara pogođeni Paulo Obradović, koji su zabili po četiri gola. Luka Bukić imao je gol manje, a Marko Bijač se na golu istaknuo s čak 15 obrana. Nikola Jakšić je s tri gola bio najbolji srpski strijelac na utakmici.


Komentari