Sjajan vikend za plivače Medveščaka, čak 20 medalja na ‘Vidri’ i 10 na Grand prixu

foto: PK Medveščak

Plivačice i plivači Medveščaka proteklog vikenda nastupali su na 2 natjecanja, u Splitu na Grand prixu te na Mitingu Vidra u zagrebačkim Utrinama. 

Prvo ovosezonsko natjecanje u sustavu Grand prix programa Hrvatskog plivačkog saveza održano je proteklog vikenda na splitskom bazenu Poljud.

Natjecanje koje je organizirao PK Jadran, okupilo je na plivalištu Poljud 247 natjecatelja odnosno 123 plivača i 124 plivačica iz 25 plivačkih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvo je to natjecanje u ovogodišnjoj seriji HEP HPS Grand prix natjecanja, a 11 natjecatelja PK Medveščak, točnije 6 plivača i 5 plivačica pod budnim okom glavnog trenera Domagoja Zajeca ostvarilo je ukupno 43 nastupa.

Patrik Kramarić otvorio je natjecanje najboljim rezultatom u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m prsno, a nedugo poslije toga osvojio je prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji i na 100 m mješovito. Patrik je tako odmah na prvoj postaji HPS Grand prix natjecanja ostvario ukupno 1367 bodova. Lucija Šulenta u prvom je dijelu natjecanja u kategoriji juniora na 50 m slobodno osvojila srebro, a na 200 m leđno broncu.

Odličnim rezultatom Lucija je otvorila i drugi dan natjecanja – u disciplini 100 m slobodno osvojila je drugo mjesto u kategoriji juniora te treće u apsolutnoj kategoriji. Patrik Kramarić na 100 m prsno u apsolutnoj kategoriji bio je najbolji, a najuspješniji rezultat u apsolutnoj kategoriji isplivao je i u disciplini 200 m mješovito. Na 200 m slobodno Luka Sever je u apsolutnoj kategoriji ostvario treći najuspješniji rezultat, a isto je postigao i u disciplini 50 m slobodno.

foto: PK Medveščak
foto: PK Medveščak

Čak 20 osvojenih medalja na “Vidri”

U organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba 21. listopada na Bazenu Utrina održano je 12. natjecanje ”Miting Vidra”.

Brojne medalje osvojili su plivačice i plivači PK Medveščak, njih ukupno 20! Plivači su ostvarili ukupno 7997 bodova, plivačice 7525, što zagrebačku ekipu s 15522 bodova ukupno čini trećom po zbroju bodova pa su se na kraju natjecanja treneri Lidija Franić, Dalija Šoštarić Jež i Marko Lovrečić ponosno popeli na postolje.

Među osvajačima medalja najviše su se istaknuli Tin Gnjatović s ukupno 4 zlatna odličja te Roko Medanić s dva zlatna i jednim brončanim, a Gnjatović i Medanić u svojim su kategorijama izvrsnim rezultatima rušili i rekorde mitinga. Filip Gnjatović osvojio je jednu zlatnu, Andrej Tošanović osvojio je jednu zlatnu i jednu brončanu medalju, Filip Grbić jednu srebrnu i jednu brončanu, a Pablo Benko brončanu.

Među plivačicama slavile su Klara Bošnjak i Mihaela Gavrić s po jednom osvojenom srebrnom medaljom, dok je Tea Trišović osvojila čak četiri bronce.

I mješovita štafeta 10×50 m slobodno našim je plivačicama i plivačima u sastavu Roko Medanić, Luka Frketić, Tin Gnjatović, Sibe Zaninović, Pablo Benko, Tea Trišović, Klara Bošnjak, Nina Frengeš, Erika Mihelj i Lucija Brkičić, donijela 3. mjesto!

 


Komentari