SENZACIJA U LEDENOM PARKU: ‘Mrge’ će vam pokazati kako se igra hokej (FOTO)

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na središnjoj zagrebačkoj adventskoj atrakciji, Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, igrat će se hokej na sanjkama za osobe s invaliditetom.

U srijedu, 9. prosinca, u 14 sati na središnjoj zagrebačkoj adventskoj atrakciji, Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, igrat će se hokej na sanjkama za osobe s invaliditetom. Na Ledeni park dolaze paraolimpijci – predsjednik Kluba hokeja na sanjkama Mrga i trener Marko Kocijan sa svojim igračima Markom-Mauritsom Čanićem, Nikolom Štulićem i Dinom Sokolovićem.

Hrvatska već dvije godine nudi ovaj sport za osobe s invaliditetom, a Mrga je prvi hrvatski klub koji spaja osobe s invaliditetom i hokej na sanjkama. Hokej u sanjkama na ledu igra se po istim pravilima kao hokej a najveća razlika je u sanjkama i pet minuta kraćim trećinama u odnosu na klasičan hokej. Prvi se put pojavio na Zimskim olimpijskim igrama 1994. godine, a potom je hokej u sanjkama na ledu postao stalni olimpijski sport.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava radi svaki dan od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 23 sata u terminima od po sat vremena između kojih su polusatne stanke. Ulaznice se mogu rezervirati na službenim stranicama Parka.

Klizalište će biti otvoreno za sve posjetitelje i tijekom programa hokeja na sanjkama za osobe s invaliditetom.


Komentari