Sara Kolak otvorila Hanžeka pobjedom i dvaput rušila 19 godina star rekord

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sara Kolak, hrvatska bacačica koplja i olimpijska pobjednica, otvorila je 69. Hanžekovićev memorijal sjajnim nastupom i pobjedom u kojoj je srušila 19 godina star rekord mitinga.

Kolak je u prva tri hica premašila 60 m. U prvom bacanju dosegla je 65.82 metra, što je bio rekord mitinga koji nije dugo poživio. U drugom hicu koplje je letilo 61.51 metar, a u trećem je skinula vlastiti rekord mitinga postavljen 20 minuta ranije distancom od 66.42 metra. Rekord Hanžeka srušen je nakon 19 godina.

Sara Kolak nakon rekordnog bacanja nije išla preko 60 metara. U zadnjem bacanju koplje je doletjelo ‘samo’ do 52.70 metara, no sjajno otvaranje bilo je Sari dovoljno za pobjedu.

To je ujedno Sarin najbolji rezultat u ovoj sezoni postignut na prvom natjecanju na kojem ju je vodio njezin novi trener, legendarni norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

Kolak je iza sebe ostavila Kanađanku Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinju Mariju Andrejczyk (60,91 m) i Slovenku Martinu Ratej (60,50 m).

“Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu, sad ćemo vidjeti Sandru kako će bacati. Promijenili smo neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju. Hvala svima što su došli”, rekla je kasnije Kolak.

Komentari