RUŽNE SCENE S VATERPOLSKE UTAKMICE: Grci brutalno napali Hrvate, trener orkestrirao incident! (VIDEO)

Screenshot

Hrvatska je osvojila zlato, ali veliku pobjedu zasjenila je masovna tučnjava u bazenu.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina osvojila je zlato na međunarodnom turniru u Beogradu, no, sjajnu pobjedu i fantastičan rezultat zasjenila je velika tučnjava hrvatskih i grčkih igrača u bazenu.

Utakmica se nije ni odigrala do kraja već je registriran rezultat 11:9 u korist Hrvatske, koliko je i bilo uoči “makljaže”. Grci su naveli kako je razlog tučnjave bila pretjerana grubost hrvatskih igrača te kako su njihovim momcima malo popustili živci, što je na koncu rezultiralo tučom. Dan nakon nemilog događaja oglasio se HVS priopćenjem u kojem objašnjavaju prave razloge napada.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

“Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-19 proteklog tjedna nastupila je na jakom međunarodnom turniru u Beogradu. Turnir je trebao poslužiti kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u Nizozemskom Alphenu u rujnu mjesecu.

Dobre igre tijekom cijelog turnira pokvarili su događaji u finalnoj utakmici naše selekcije protiv reprezentacije Grčke. Naime, kod vodstva naše momčadi 11 – 9 u zadnjoj četvrtini, došlo je do opće tučnjave inicirane od strane grčkih igrača, nakon koje je utakmica prekinuta.

Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid jer očito nisu mogli podnijeti poraz. Nakon svega toga njihov trener, inače proslavljeni bivši grčki reprezentativac na njihovim portalima daje izjavu kako su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid.

Na žalost tu potpuno netočnu izjavu prenijeli su i neki naši portali. Sreća u nesreći je u tome da smo snimajući utakmicu za naše potrebe zabilježili i trenutak brutalnog napada trojice grčkih igrača na jednog našeg. U tom trenutku, a tome je svjedočio i sudac utakmice, taj isti grčki trener naređuje svojoj klupi da uđu u teren, premda nitko od njegovih igrača u bazenu nije bio ugrožen.

Našim igračima nije preostalo ništa drugo nego da krenu u obranu svoga suigrača koji je u tom trenutku bio napadnut od strane gotovo cijele grčke momčadi. Došlo je do tučnjave na sredini bazena ispred zapisničkog stola, no i kad se sve smirilo igrač grčke selekcije broj 12 brutalno je nokautirao našeg vratara, koji se cijelo vrijeme trudio smiriti tenzije i spriječiti sukob. Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident”.


Komentari