Ruski par Bobrova i Solovjev pobjednici na 50. Zlatnoj pirueti

Ruski plesni par Jekaterina Bobrova i Dmitrij Solovjev pobjednici su 50. Zlatne piruete Zagreba, a jedan od najboljih svjetskih parova dominirao je u Ledenoj u oba plesa i sa 186,66 bodova osvojio Zagreb. 

Branitelji naslova, Talijani Charlene Guignard i Marco Fabbri ovaj put su se morali zadovoljiti srebrom (178,16), dok su brončani Katlin Hawayek i Jean-Luc Baker (163,88), Amerikanci koji su protekle dvije godine osvajali srebrne medalje u Domu sportova.

“Zagreb je očito sretan grad za nas. Na ovom ledu smo 2013. osvojili europsko zlato. Iskreno, nama je Zagreb ovaj put bio trening. Jer, za 10 dana čeka nas Prvenstvo Rusije, izlučno za olimpijsku reprezentaciju. Ovo je nama bila priprema za Pjongčang jer smo sigurni da imamo kvalitetu ne samo otići na Zimske olimpijske igre nego tamo konkurirati za jednu od medalja. Na žalost, ovdje smo čuli i tužnu vijesti o suspenziji Rusije od strane MOO-a i doista smo potreseni zbog toga. Ali, vjerujem kako će se naći pravo rješenje i da će najbolji ruski klizači zasluženo otići u Južnu Koreju”, rekla je nakon nastupa Jekaterina Bobrova.

REZULTATI FINALA
PLESNI PAROVI

1. Jekaterina Bobrova, Dmitri Solovjev (Rus) 186,66
2. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Ita) 178,16
3. Kaitlin Hawayek, Jean-Luc Baker (SAD) 163,88


Komentari