RK ZAGREB 24. PUT PRVAK: Vujović trener Slovenije

rk zagreb

Momčad PPD Zagreba bez poraza je došla do 24. naslova prvaka Hrvatske u isto toliko prvenstava države i tim ostvarenjima se smatra svjetskim rekorderom svih momčadskih sportova.

Titulu su “proslavili” posljednjim kolom protiv gradskog “rivala” Dubrave pred malobrojnom publikom Kutije šibica.

I Bez pola ekipe (bez sedmorice standardnih i s 5 juniora) Zagreb je lakoćom došao do pobjede, završilo je 30:22 (15:10).

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Sandro Obranović i Luka Raković s po šest postignutih pogodaka, a ove sezone odlični Filip Ivić sakupio je deset obrana. Kod Dubrave su po četiri gola postigli Ivan Dumenčić, Bruno Butorac i Luka Vinković, a vratar Domagoj Grahovac zaustavio je osam lopti.

Odlaze Brozović i Stevanović, Vujović izbornik Slovenije…

Uoči početka dvoboja Zagreb se prigodnim poklonom i cvijećem oprostio od svojih rukometaša Ilije Brozovića i Ivana Stevanovića. Kružni napadač Brozović od sljedeće će sezone nositi dres bundesligaša HSV Hamburga, dok će vratar Stevanović zaigrati u redovima SG BBM Bietigheima (druga njemačka liga).

Od novosti valja još spomenuti da će trener Zagreba Vujović paralelno raditi klupski i izbornički posao. Naime, proslavljeni crnogorski rukometaš preuzeo je klupu Slovenije a njegov pomoćnik u reprezentaciji bit će Uroš Šerbec.

 


Komentari