Ragbijaši Zagreba pokazali zube prvaku Nadi

foto: Facebook.com/ragbi klub Zagreb

U 2. kolu prvenstva Hrvatske u ragbiju igrači Zagreba na ragbi centru Rudeš pred 250 gledatelja su ugostili prvaka Nadu iz Splita.

Zagrebački Lavovi u zanimljivom susretu su poraženi 56-17. Iako su gosti prvi poveli Zagreb je ubrzo preko novog pojačanja Rowentreeja izjednačio rezultat. Nakon duge borbe i dobre kick igre s obje strane, Nadini igrači su prvi iskoristili greške u obrani domaćina te do kraja poluvremena povećali vodstvo na 28-7.

I u drugom poluvremenu gosti nastavljaju u istom tonu, da bi se Lavovi porbudili tek pred kraj utakmice postigavši još dva polaganja. Unatoč naizgled visokom porazu, Zagreb izgleda sve uigranije i kompaktnije, pogotovo u segmentu zatvorenog skupa gdje je bio poptuno dominantan. Nada, standardno dobra u otvorenoj igri i odlično taktiči postavljena, je potvrdila ulogu favorita i pokazala kako ni ove godine ne planira prepustiti ništa slučaju.

U sljedećem kolu Zagreb gostuje kod uzdrmane Ljubljane, koja također za sada ima dva poraza.

2. kolo PH:

RK Zagreb 17- 56 RK Nada

Za Zagreb su nastupili: 1. Josip Zmaj Golubić 2. Fran Hasija 3. Luka Juss 4. Darko Fatović 5. Martin Rešković 6. Paddy Rowntree 7. Željko Galić8. Šimun Krmek 9. Kadić Tomislav (c) 10. Ivan Belobrajdić 11. Mirko Gudelj 12. Mile Romcevic-Vlahovic 13. Davorin Aleksic 14. Ivan Josipović 15. Fran Jurić 16. Kristijan Akmačić 17. Božidar Lovro Birkić18. Josip Juraj Zelić 19. Sandy Holjevac


Komentari