Ragbijaši Mladosti tijesno poraženi od Mađara na Dunav Kupu

foto: Berislav Rožman

Protekli vikend zagrebački ragbi klub Mladost je gostovao u mađarskom Esztergomu sa seniorskom i dvije ekipe mlađih kategorija. 

 U- 12 momčad odigrala je utakmicu sa svojim vršnjacima gdje su polaganja, trčanja, obaranja, dodane i ispadnute lopte “frcali” na sve strane, kako i treba biti u tom uzrastu. Kadeti U-16 Mladosti protiv odličnog domaćina i protiv uigranijeg i fizički jačeg protivnika osim časnog poraza nisu mogli više. Male “krtice” dale su koliko su mogle ovoga trenutka i sa iskustvom ove utakmice i daljnjim treninzima napredovat će u svojoj igri.

Glavni događaj, naravno, bila je utakmica seniora za inaugurativni “Dunavski Kup”. Trener Šuta morao je s obzirom na raspoložive igrače “ispremiješati” momčad, tako da je mladi Peršić igrao otvarača, Galić centra, Vlašić full backa, a on sam zaigrao kao spojka. Debitirao je i mladi Batinjan. Mladost je prvi dio utakmice igrala onako kako smo je i navikli gledati ove jeseni, brzo, organizirano, sigurni skupovi i autovi omogućuju brzo vodstvo od 7-0.

Krajem poluvremena Estergom koristi neigranje iskusnog Crnobrnje i prebacuje igru na polovicu Mladosti iz čega proizlaze dva kaznena pretvaranja i poluvrijeme završava vodstvom Mladosti od 7-6. U drugom poluvremenu utakmica je postala puno otvorenija, da li zbog kiše, a možda i zbog umora od sedmosatnog puta?! Mladost je postupno gubila inicijativu, igralo se s više kontakta s uskim fazama, gdje su Mađari bili nešto s(p)retniji i uz jedino polaganje i kazneni udarac došli do vodstva 16-7.

Lucić uskočio u vlak pa u igru

Uz prisutnu obostranu borbenost i “fleksibilnog” suca koji je koristio zviždaljku “ako baš mora” utakmica je par puta bila na rubu incidenta, ali sve se nastavilo u fer igri. Mladost je u 75. minuti smanjila na 16-14 i preostalo vrijeme je napadala ne bi li došla do pobjedničkih poena, ali nažalost rezultat se do kraja nije mijenjao. Nitko ne voli poraze, ali tko je gledao utakmicu može samo svakom igraču Mladosti pojedinačno čestitati na zadnjem atomu energije koji je ostavio na terenu, bravo Mladost.


“Play of the day” ide svakako Josipu Luciću koji je nenajavljeno, vlakom iz Budimpešte (gdje radi već dvije godine) došao pogledati bivše suigrače i vidjevši da Mladost nema niti jednu rezervu skinuo se uz aut crtu i pred kraj utakmice zamijenio ozlijeđenog kapetana Buljca. Naravno da je potom i položio loptu u skor prostoru Estergoma pet minuta prije kraja.

Mladost ovu nedjelju u prvenstvu dočekuje odličnu momčad Sinja koja je prošlo kolo pobijedila favoriziranu Ljubljanu.

Dođite svi na “krtičnjak” podržati naše dečke !!!

Komentari

loading...