PRVI DEMOKRATSKI IZBORI U DINAMU!

futsal dinamo

Već u prvoj sezoni projekt Futsal Dinamo ostvario je najvažniji sportski cilj i plasirao se u Prvu ligu, a iz kluba najavljuju i prvu povijesnu izbornu skupštinu kluba. 

Skupštinu čine svi poslovno sposobni, odnosno punoljetni članovi s plaćenom članarinom za tekuću godinu, saziva ju predsjednik kluba, a ista može biti redovna, izvanredna i izborna.

“Ove godine održavamo prvu izbornu skupštinu, na kojoj ćemo izabrati predsjednika, na njegov prijedlog potvrditi dopredsjednika i tajnika, ali također ćemo birati i tri člana nadzornog odbora te stegovne komisije. Pozivamo sve članove da pročitaju Statut našeg kluba i informiraju se o svim pravima i dužnostima članova, a sve zainteresirane za kandidaturu da prouče i prava i dužnosti predsjednika, nadzornog odbora te stegovne komisije. Za sve funkcije u klubu mandat traje četiri godine,” poručuju iz Futsal Dinama.

Kandidati za predsjednika kluba moraju prikupiti minimalno 5% potpisa članova kluba za svoju kandidaturu (u trenutku predaje kandidature) uz kandidaturu predaju i životopis, te životopise dopredsjednika i tajnika kluba koje će potvrditi skupština. Kandidature moraju biti predane najkasnije 15 dana prije skupštine.

Kandidati za nadzorni odbor moraju prikupiti minimalno 20 potpisa članova te prijedlog za imenovanje u Nadzorni odbor mora biti podnesen najkasnije 10 dana prije skupštine.

Stegovna komisija bit će predložena i imenovana na samoj skupštini kluba.

Skupštinu kluba saziva te je formalno vodi predsjednik kluba, o točnom vremenu i mjestu održavanja članovi će biti obaviješteni na vrijeme mailom, ali i na web stranicama kluba, ono što je sigurno je da će se skupština održati početkom srpnja i da će se na istoj održati povijesni prvi izbori u demokratskom Dinamu.

“Iskoristit ćemo prvo priliku da završimo sportski dio sezone, proslavimo naš uspjeh svi zajedno, te nakon toga sazvati skupštinu, a vi dragi naši Dinamovci iskoristite priliku i učlanite se u Futsal Dinamo (7.6. 2015. od 19:30) na našoj posljednjoj utakmici u ovoj sezoni, te tako ostvarite pravo sudjelovati na prvim izborima,” zaključuju iz kluba.

Zamislite…

Jednog dana za 40 godina imati ćete priliku ispričati kako je bilo na prvim demokratskim izborima u Dinamu!


Komentari