PRIPREME NA DRUGOM KRAJU SVIJETA: Vaterpolisti na kvalitetnom ‘zagrijavanju’ uoči turnira

Wikipedia

“Sam put je prošao u najboljem mogućem redu. Smjestili smo se i s nestrpljenjem očekujemo početak priprema. Pred nama su važna natjecanja u olimpijskoj godini”, kazao je Petar Muslim.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doputovala je u Sjedinjene Američke Države. Hrvatski vaterpolisti, izravno s aerodroma u Los Angelesu, otputovali su u Santa Anu, gdje će idućih deset dana, kao gosti američke reprezentacije, odraditi sparing s domaćinima.

“Sam put je prošao u najboljem mogućem redu. Smjestili smo se i s nestrpljenjem očekujemo početak priprema. Pred nama su važna natjecanja u olimpijskoj godini. Pripremna faza pokazat će u kakvom je tko stanju. Poslužit će nam kako bismo se što bolje pripremili za natjecanja koja su pred nama. U Santa Ani imamo idealne uvjete”, izjavio je reprezentativac Petar Muslim i dodao, “Nakon priprema u SAD-u očekuje nas trodnevni sparing s Mađarima u Zagrebu te turnir u Dubrovniku“.

Na pripreme u SAD otputovali su: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Dinko Pivalica.

Reprezentacija se u Hrvatsku vraća 23. prosinca. Nakon nekoliko dana odmora, slijede pripreme u Zagrebu od 27. do 30. prosinca, kada će uz sparing s reprezentacijom Mađarske odigrati i službenu prijateljsku utakmicu. Početkom nove godine, od 4. – 6. siječnja, u Dubrovniku će se igrati turnir na kojem će, osim Hrvatske, sudjelovati Brazil, Crna Gora I Njemačka. Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni protiv domaćina.


Komentari