Princeze osvojile drugo mjesto na međunarodnom turniru ‘Ball Game’

foto: SK Princ

Proteklog petka započeo je prijateljski međunarodni turnir “Ball Game”.

Prva utakmica je odigrana pod svjetlima reflektora između Athletica (Bugarska) i Hrvatske juniorske reprezentacije, a Bugarke su slavile pobjedom 9-2. Odmah nakon te utakmice, princeze su zaigrale protiv momčadi Bulgaria juniors te odnijele uvjerljivu pobjedu rezultatom 27-1.

U subotu je odigrano mnoštvo odličnih utakmica. Dobrim raspoloženjem, ekipe su otjerale jutarnju maglu, te su ostatak dana igrale po prekrasnom vremenu. Igralo se na oba terena od jutra , entuzijazma nije nedostajalo, no zbog poraza Princa od Athletica i Bologne, princeze su završile dan na 4. mjestu. Posljednja utakmica između Princa i HSS juniorki je neočekivano završila gašenjem reflektora, ali to nije spriječilo cure da pod svjetlima mobitela i s osmijesima dovedu drugi dan turnira kraju, a naše djevojke su pobijedile sa 7-4.

U nedjelju se igralo za poredak. Dan je započeo pobjedom Princa nad Athleticom 16-2. Uz mnoštvo dobrih udaraca, i odličnom igrom princeze su izborile polufinale. U polufinalu Princ su dočekale Challengers iz Švicarske. Spremne za igru i u punijem sastavu za razliku od dana prije, Princ je upisao visoku pobjedu 16-0. Trud i volja su se isplatili pa se Princ uspješno vratio na sam vrh, na korak od osvajanja turnira.

princ2

U finalu je princeze čekala New Bologna. Utakmica je bila zanimljiva i napeta, no nažalost, uz silnu volju, želju i entuzijazam, Princu je pala koncentracija, a Bologna se pokazala puno bolje pripremljenom za finale. Finalna utakmica je završila rezultatom 11-3 u korist Talijanki te su princeze turnir završile na drugom mjestu s osvojenim srebrom.

Finalni poredak je:

  1. New Bologna team
  2. Princ
  3. Challengers
  4. Athletic
  5. HSS juniors
  6. Bulgaria juniors

Turnir je završio u odličnoj atmosferi. Bologna je zasluženo osvojila zlatnu, princeze srebrnu, a Challengers brončanu medalju. Juniorke Princa su osvojile peto mjesto. Igralo se dva i pol dana, na dva terena. Šest momčadi – iz Bugarske dvije (juniorska reprezentacija i Athletics), Italije – New Bologna, Švicarske – Challengers te iz Hrvatske (Princ i juniorska reprezentacija). Pod suncem i pod reflektorima odigrano je ukupno 17 utakmica.

“Čestitke svim igračicama na sudionicima turnira! Ovo je uistinu bio pravi softball vikend, bilo je zabavno, vrijeme nas je poslužilo. Ovime je i službeno završena sezona za naše seniorske princeze”, poručile su princeze.

 


Komentari