POZNATI PROTIVNICI HRVATSKOJ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U VATERPOLU!

Hrvatski vaterpolisti, branitelji naslova svjetskih prvaka, na 18. Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin južnokorejski Gwangju, igrat će u skupini B s reprezentacijama Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kazahstana, odlučeno je ždrijebom održanim u nedjelju u zagrebačkom hotelu Westin.

Vaterpolski turnir je na rasporedu od 14. do 27. srpnja, a naizmjenično će se svakog drugog dana igrati utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Put prema željenoj obrani naslova izabranici Ivice Tucka započet će 15. srpnja utakmicom protiv Australije, u drugom kolu će igrati protiv Amerikanaca 17. srpnja, a u posljednjem dvoboju grupne faze, 19. srpnja, čekat će ih Kazahstan.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine će igrati utakmice za plasman među osam najboljih. Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja. Osvoje li prvo mjesto u skupini, hrvatski vaterpolisti će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja drugoplasirane reprezentacije iz skupine D i trećeplasirane momčadi u skupini C.

Prije dvije godine hrvatski vaterpolisti su osvojili naslov svjetskih prvaka u Budimpešti, pobijedivši u četvrtfinalu Italiju (12-9), u polufinalu Srbiju (12-11), a u finalu su bili bolji od Mađarske (8-6). Broncu je osvojila reprezentacija Srbije.

U konkurenciji vaterpolistica Hrvatska nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, a u Gwangjuu će naslov svjetskih prvakinja braniti reprezentacija SAD-a.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo vaterpolista

SKUPINA A: Srbija, Južna Koreja, Crna Gora, Grčka

SKUPINA B: SAD, Hrvatska, Kazahstan, Australija

SKUPINA C: Južnoafrička Republika, Novi Zeland, Španjolska, Mađarska

SKUPINA D: Brazil, Njemačka, Italija, Japan

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo vaterpolistica

SKUPINA A: Južnoafrička Republika, Novi Zeland, Nizozemska, SAD

SKUPINA B: Kanada, Mađarska, Rusija, Južna Koreja

SKUPINA C: Kuba, Grčka, Kazahstan, Španjolska

SKUPINA D: Japan, Italija, Kina, Australija


Komentari