Parižani uvjerljivo nadvisili PPD Zagreb

Facebook

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su drugi uzastopni neuspjeh u Ligi prvaka.

Nakon nesretnog i nespretnog domaćeg poraza u 3. kolu od mađarskog Vesprema, u 4. se kolu na gostovanju kod francuskog Paris Saint-Germaina hrvatski prvak proveo kao “bos po trnju”, doživjevši uvjerljiv poraz 23-34!

Bogata i moćna francuska momčad, koja ove sezone s pravom pretendira na naslov prvaka Europe, furiozno je otvorila utakmicu te je već u 9. minuti na krilima ubojitog četverca Mikkel Hansen-Nikola Karabatić-Luc Abalo-Jeffrey M’tima otišla na velikih 8-1! Pregršt pogrešaka u obrani, a pogotovo u napadu, nagnali su trenera Zagreba Veselina Vujovića da već do 10. minute iskoristi oba time-outa.

Međutim, niti to nije previše pomoglo, jer prednost PSG-a je, unatoč odličnom Zagrebovu vrataru Ivanu Stevanoviću (9 obrana u prvom poluvremenu), nastavila neumoljivo rasti, sve do najvećih 18-7 u 29. minuti, da bi se na odmor otišlo s prednošću domaćina 18-8.
Hansen i Karabatić u prvom su poluvremenu bili gotovo nepogrešivi u realizaciji i organizaciji, dok je francuski vratar Thierry Omeyer u svom stilu “zaključao vrata”, skupivši do poluvremena 8 obrana.

Drugo poluvrijeme momčad Veselina Vujovića otvorila je puno bolje, smanjivši u 36. minuti prednost domaćina na 7 golova (21-14). Iako se u tim trenucima činilo da su na dobrom putu, Zagrebaši ipak nisu uspjeli uhvatiti ozbiljniji rezultatski priključak, već se domaćin u 46. minuti ponovno vratio na dvoznamenkastu prednost (28-18).

Od tog trenutka igralo se u ritmu “gol za gol” te su Parižani rutinski priveli utakmicu kraju.

Kod PSG-a sjajnu su partiju pružili Mikkel Hansen s 10 i Nikola Karabatić sa 7 pogodaka, dok je Zagrebaše predvodio Antonijo Kovačević s 5 golova.

Ovakav poraz zasigurno nije ugodan, ali protiv momčadi koja je prepuna francuskih reprezentativaca i prekaljenih internacionalaca, koja u svojim redovima ima dva najbolja rukometaša na svijetu (Nikolu Karabatića i Mikkela Hansena), jednog od najboljih svjetskih trenera (Zvonimira “Noku” Serdarušića) te praktički neograničen budžet, nije ni previše iznenađujuć.

Priliku za iskupljenje i prekid negativne serije u Ligi prvaka Zagrebaši će imati sljedećeg vikenda pred svojom publikom, kada u Arenu stiže poljska Wisla Plock.


Komentari