PA KAKO IH NIJE SRAMOTA? Nevjerojatno je što je EHF napravio Hrvatskoj uoči polufinala (VIDEO)

Facebook

Naprosto je teško povjerovati kako se ovo moglo dogoditi.

Protekla dva dana cijeli svijet bruji o nevjerojatnom podvigu naše rukometne vrste koja je polomila Poljsku sa 14 razlike i neočekivano se plasirala u polufinale. No, oni koji bi ponajviše trebali držati i cijeniti ovakvu promociju za rukomet u cijelom svijetu su odlučili svojevrsno kazniti Hrvatsku. Krovna europska rukometna organizacija EHF objavila je najbolji sastav dosadašnjeg dijela natjecanja i kao što već možete pretpostaviti u njoj nema niti jednog hrvatskog igrača. 

Prema njihovu odabiru najbolju sedmorku čine vratar Njemačke Andreas Wolff, na lijevom krilu je Španjolac Valero Rivera, lijevi vanjski je Danac Mikkel Hansen, najbolji razigrivač je Norvežanin Sander Sagosen, desni vanjski je Šveđanin Johann Jakobsson, desno krilo čini Nijemac Tobias Reichmann, dok je na pivotu još jedan Španjolac Julen Aguinagalde. Zanimljivo je kako su u momčad bez problema mogli biti uvršteni Manuel Štrlek koji je četvrti strijelac prvenstva, te Marino Marić koji je za razliku od Aguinagaldea na popisu 20 najboljih strijelaca ovog prvenstva. Isto tako nema ni Domagoja Duvnjaka koji je drugi asistent na prvenstvu, a Sagosen je iza njega na ljestvici, također, Duvnjak je bolji od Sagosena i u kombinaciji golova i asistencija, ali se Norvežan ipak našao u prvoj postavi.

Uz objavu najbolje sedmorke, EHF je objavio i popis najboljih obrana vratara do sada u kojem naravno nema niti jedne obrane naših vratara. Još je veća ironija što je prvi na njihovom popisu poljski vratar Szmal kojeg smo potopili u prošloj utakmici i koji je na momente djelovao kao da je prvi puta stao na vrata. Uz njega su se našli i Bartucz, Landin, Szmal i Šterbik, no, za Stevanovića koji je jedan od najzaslužnijih za prolaz Hrvatske u polufinale, na tom popisu nije bilo mjesta. S druge strane obrane prikazane na video snimci uistinu nisu niša posebno, osim onih Wolffa, a Stivi je barem imao dvije tri koje bi ga mogle uvesti u top pet.

Hrvatska je odigrala i više nego dobar turnir, izuzev utakmica s Norveškom i Francuskom i pokazala strahovitu moć i u napadu i u obrani, pa ostaje malo nejasno zašto je EHF odlučio na neki način kazniti Hrvatsku. Pogotovo zato što je, kao što smo već rekli, svojim maestralnim podvigom protiv Poljaka napravila medvjeđu uslugu ovome sportu promoviravši ga diljem svijeta.

No, nadamo se kako će im danas dokazati kako su bili u krivu.

>>> NAVIJAČ KOJI JE PREŽIVIO NADNARAVNI SPEKTAKL: Pročitajte svjedočanstvo rukometnog čuda u Poljskoj!

Komentari