Ova odluka Ukrajinca mogla bi ozbiljno poremetiti planove Filipu Hrgoviću

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Filip Hrgović trebao je za manje od mjesec i pol dana boksati protiv Kongoanca Martina Bakolea Ilunge, a predviđeni termin – 28. ožujka je, prema najnovojim informacijama, otkazan, javlja FightSite.

Bokački menadžer Edie Hearn je u razgovoru za Talksport.com naveo da je cijela boksačka priredba zakazana za 28. sljedećeg mjeseca otkazana jer je Ukrajinac Oleksandr Usyk odgodio svoj meč s Dereckom Chisorom. Naime, cijeli se spektakl od 28. ožujka i temeljio upravo na dvoboju Chisore i Usyka. Novi je termin tog dvoboja sada 23. svibnja u Londonu.

Međutim, tu bi sada Hrgović mogao ući u problem. Naime, naš profesionalac i dalje sniva olimpijske snove, želi na Olimpijske igre u Tokiju u kolovozu ove godine. Jasno, za takvo što se tek mora kvalificirati.

Hrgović je upravo poradi svoje profesionalne karijere i obveza u njoj odlučio “preskočiti” europske kvalifikacije u Londonu u ožujku, te se odlučio na završni, svjetski kvalifikacijski turnir u Parizu. Taj je pak u svibnju ili točnije od 13. do 20. svibnja. To već opasno kolidira vremenski s novim profi-mečom Hrgovića.

Naime, kako je Hearn izjavio, Hrgović bi se s Kongoancem po novomu trebao boriti izvan termina Usyk – Chisora, odnosno krajem travnja ili početkom svibnja. Tu bi bila riječ o boksačkoj večeri u kojoj bi glavna borba bila ona između Dilliana Whitea i bivšeg svjetskog prvaka po WBA, Aleksandra Povjetkina.


“Ta je borba dogovorena i još nam samo treba finalizirati dvoranu i datum. Održat će se ili 25. travnja ili 2. svibnja. Osobno želim u rasporedu svakako i borbu Filipa Hrgovića i Martin Bakole. Zaista mi se sviđa zamisao s tom borbom s Bakoleom”, izjavio je Hearn.

Ono što je bitno, ovakav termin sljedećeg profesionalnog Hrgovićevog meča mijenja njegove planove za pariški kvalifikacijski turnir s bitno drukčijim pravilima odnosno ono najbitnije, po propozicijama amaterskog boksa ili 3 runde po tri minute. Uostalom, čak i da se ne radi samo o drukčijim propozicijama, boksati u tako kratko vrijeme veći broj mečeva je izvanredno teško. Naime, Hrgovića u Parizu ionako ne bi čekala samo jedna već potencijalno više borbi.

Također, Londonski turnir kvalifikacija za OI i tešku kategoriju u kojoj će Hrvatska imati kandidata u Marku Milunu. Ukoliko ovaj mladić izbori Olimpijske igre u Tokiju, onda više ni Filip Hrgović neće imati problem.

Komentari

loading...
-->