OLIMPIJSKE POČINJU ZA MANJE OD STO DANA: Provjerite koji su Hrvati izborili nastupe u Riju

Facebook

Od 5. kolovoza pa sve do 21. kolovoza svoja sportska umijeća demonstrirat će nam 10.500 sportaša iz 206 nacionalnih olimpijskih odbora, a natjecat će se u 33 različita sporta.

Ostalo je manje od sto dana do svečanog otvorenja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Od 5. kolovoza pa sve do 21. kolovoza svoja sportska umijeća demonstrirat će nam 10.500 sportaša iz 206 nacionalnih olimpijskih odbora, a natjecat će se u 33 različita sporta. Od ove godine ćemo na OI-u imati prilike gledati i golf i to nakon više od sto godina, kao i ragbi koji je posljednji put održan 1924. godine u Parizu, no, ovoga puta to će biti ragbi sedam.

Podsjetimo, Hrvatska je na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu uzela rekordnih šest odličja, dok je na svim Olimpijskim igrama uzela šest zlata, sedam srebra i deset bronci.

Tko je izborio OI

Do sada je za OI u Riju nastup izborilo 66 hrvatskih sportaša i jedanaest sportova, a provjerite koji su to sportaši.

Atletika: Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Andrea Ivančević, Marin Premeru, Stipe Žunić, Filip Mihaljević,, Ivan Horvat, Matea Matošević, Marija Vrajić, Sara Kolak.

Biciklisti:Kristijan Đurasek i Matija Kvasina.

Boksači: Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

Gimnastičari: Filip Ude i Ana Đerek.

Jedriličari: Šime Fantela i Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonći Stipanović, Milan Vujasinović, Pavle Kostov i Petar Cupać, Luka Mratović.

Plivačica: Matea Samardžić.

Strijelci: Snježana Pejčić, Josip Glasnović, Valentina Gustin, Petar Gorša, Giovanni Cernogoraz, Tanja Perec i Marija Marović;

Taekwondo: Ana Zaninović, Lucija Zaninović i Filip Grgić;

Muška vaterpolska reprezentacija (13 igrača).

Muška rukometna reprezentacija (14 igrača).

Vesanje: Valent Sinković, Martin Sinković i Damir Martin.


Komentari