ODLIČAN PLASMAN RUKOMETAŠA NA PIJESKU: Detonatori uzeli broncu, Detonatorice šeste

FACEBOOK

Detono Zagreb osvojio je brončanu medalju u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj djevojke zauzele šesto mjesto. BHC Sesvete završile su na sedmom mjestu u muškoj konkurenciji.

Sedmi naslov prvaka Detono će morati čekati do sljedeće godine. U polufinalu su snage odmjerili s grčkom ekipom G.A.S. Kilkis Akropolis, koju je vodio brazilski izbornik Antonio Guerra Peixe. Bilo je tijesno u oba seta, a oba su završila s jednim pogotkom razlike, završilo je 18:20.

U utakmici za treće mjesto, “Detonatori” su s lakoćom svladali nizozemski Paksoft Camelot. U prvom setu slavili su s 22:19, da bi u drugom u potpunosti dominirali terenom i završili ga s 27:13 i medaljom u rukama.

“Pokazali smo da smo bolji, u drugom setu smo ih savladali puno lakše. Ipak smo tu pokazali kvalitetu i iskustvo nekih starijih igrača i drago mi je da smo osvojili medalju. Tu nema lakih utakmica, super se osjećam”, rekao je Frano Baković, prenosi Dalje.com.

“Detonatorice” su pak završile na šestom mjestu. U susretu za peto mjesto nedostajalo je malo sreće i djevojke su izgubile od španjolske ekipe CBP Algeciras s 0:2 (14:15, 16:18) u setovima. “Turnir je bio dobar, jak. Zadovoljna sam sa svojom ekipom. Na kraju smo završile šeste, ali s obzirom da nas je bilo sedam, mislim da smo odradile jako dobar posao”, rekla je Katja Heraković.


BHC Sesvete zauzele su sedmo mjesto u muškoj konkurenciji, nakon što su sjajnom obranom u raspucavanju svladali Algeciras rezultatom 2:1 (23:20, 16:19, 4:2). “Prvi set je bio odličan, u drugome smo bili lošiji, a onda je došao shootout koji smo odigrali jako odlično. Mislim da nismo zaslužili sedmo mjesto s onim što smo pokazali, ali šta je tu je, sljedeće godine će, nadam se, biti bolje”, rekao je Dominik Marković.

Komentari

loading...