NOVA OLIMPIJSKA MEDALJA STIŽE U HRVATSKU! Tonči Stipanović osvojio srebro u klasi laser

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Jedriličar Tonči Stipanović osvojio je novu medalju! Osvojio je srebro u Tokiju u svojoj klasi laser!

Stipanović je osvojio drugu olimpijsku medalju, drugo srebro u klasi laser nakon što je odjedrio izvanredan plov za medalje na regatnom polju Enoshima.

Fenomenalni Splićanin je u posljednjoj stranici nadmašio konkurente, Norvežanina Hermanna Tomasgaarda i Cipranina Pavlosa Kontidesa, te kroz cilj prošao četvrti, što je bilo dovoljno da bi s 3. skočio na 2. mjesto ukupnog poretka.

Olimpijsko zlato još je ranije osigurao Australac Matt Wearn, Tonči je opet srebrni kao u Rio de Janeiru, a bronca pripada Tomasgaardu, dok je Kontides završio na najgorem, 4. mjestu.

Poredak: 1. Matt Wearn (Australija) 53, 2. Tonči Stipanović (Hrvatska) 82, 3. Hermann Tomasgaard (Norveška) 85, 4. Kontides (Cipar) 88, 5. Bühl (Njemačka) 91, 6. Bernaz (Francuska) 92, 7. Ha (Južna Koreja) 98, 8. Scheidt (Brazil) 104, 9. Tapper (Finska) 109, 10. Meech (Novi Zeland) 109.

Tonči Stipanović i dalje traje u najužem svjetskom vrhu u klasi laser. I to traje već više od punog desetljeća, još otkako je 2010. godine osvojio prvu od ukupno četiri titule europskog prvaka.

Inale, nešto ranije jutro hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija u sastavu Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić nije uspjela izboriti četvrtfinale momčadskog dijela turnira nakon što je upisala poraz od Tajvana 3:0.

Andrej Gaćina i Frane Kojić u igri parova upisali su poraz 3:2. Drugi meč dana za Hrvatsku igrao je Tomislav Pucar protiv sjajnog 19-godišnjeg Lin Yun Jua, trenutačno 6. igrača svijeta, te upisao poraz 3:0. Ništa više sreće nije imao niti Andrej Gaćina koji je također s 3:0 u setovima upisao poraz od Chuang Chin Yuana.


Komentari