NOĆNA MORA UOČI OLIMPIJSKIH IGARA: Je li plasman rukometaša zbog ovoga ozbiljno ugrožen?

Facebook

Osim što je Hrvatska dobila dosta tešku skupinu, stigla je još jedna loša vijest.

Europsko prvenstvo je završilo kako smo samo mogli sanjati, ali taj san bi se uskoro mogao pretvoriti u noćnu moru. Naime, Hrvatska je osim što je izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine, a također je izborila i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru ovoga ljeta. No, već u samom startu nije krenulo baš obećavajuće jer je skupina koju smo dobili dosta teška. Sastat ćemo se sa Norveškom, Danskom i Bahreinom, a da stvar bude još gora turnir će se igrati u Danskoj.

“Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kavlifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu”, stoji u propćenju HRS-a.

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja 2016., a Hrvatska natjecanje otvara protiv domaćina, Danske. Iako su rukometaši vjerojatno još uvijek pod dojmom sjajno odrađenog prvenstva, treba se polako spustiti na zemlju jer ono što nam predstoji neće biti nimalo lagano za odraditi.

Raspored utakmica

8.4. 2016.
Norveška – Bahrein
Danska – Hrvatska

9.4.2016.
Danska – Norveška
Hrvatska – Bahrein

10.4.2016.
Bahrein – Danska
Hrvatska – Norveška

Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska mjesto na Olimpijskim igrama tražit će u Švedskoj (Malmö), dok će Poljska, Makedonija, Čile i Tunis zaigrati u Gdanjsku u Poljskoj.


Komentari