NISU SE POŠTENO NI NAPLIVALI: Hrvatska s pola gasa rastočila Maltu s 20 razlike

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Malta nije imala nikakve šanse.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija grupnu je fazu natjecanja na Europskom prvenstvu u Beogradu završila očekivanom pobjedom protiv reprezentacije Malte rezultatom 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0). Najbolji strijelci utakmice bili su Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Andro Bušlje s po 4 gola, po dva gola postigli su Ante Vukičević, Damir Burić, Marko Macan i Luka Bukić, dok su po jedan gol dali Antonio Petković i Luka Lončar.

“Očekivana pobjeda. Razlika u kvaliteti je ogromna, znali smo to i prije. Teško je odrađivati ovakve utakmice, ali odradili smo je. Čekamo idućeg protivnika, vidjet ćemo tko će biti u četvrtfinalu. Korak po korak idemo dalje kroz turnir. Prvo trebamo razmišljati o osmini finala i utakmici s Nizozemskom. Bolji jesmo, a oni su nivo Francuske. Trebamo se koncentrirati, glavni dio turnira počinje sada”,izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U osmini finala Europskog prvenstva u beogradskoj Kombank areni Hrvatska će se susresti s reprezentacijom Nizozemske, trećeplasiranom iz grupe A, u subotu, 16. siječnja u 20.15 sati. Izravan prijenos utakmice možete pratiti na HTV 4.

“Nakon početnih 8:1, Malta nije uspjela pružiti otpor. To smo znali otprije. Okrećemo se utakmici protiv Nizozemske, a nakon te utakmice kreće pravi turnir”, izjavio je reprezentativac Anđelo Šetka i dodao, “Stanje u reprezentaciji je dobro. Uz male zdravstvene poteškoće sve je uredu. Nadam se da ćemo svi zdravi dočekati nadolazeće utakmice”.

Za Hrvatsku su protiv Malte igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.


Komentari