NIKA FLEISS O NOVOM RTL-ovom PROJEKTU: ‘S jednom obitelji sam se od sreće rasplakala’

Foto: Instagram/Nika Fleiss//Privatan album

Uskoro na RTL-u kreće novi reality show “Fittest Family” čiji će cilj biti promoviranje zdravog načina života.

U showu će se natjecati 14 četveročlanih obitelji pred koje će biti stavljeni brojni izazovi. Treneri će biti trener fitnessa Norbert Žmegač Kunić, slovenski akrobatski dvojac F&B, koji čine Filip Kržišnik i Blaž Slanič, ali i proslavljeni hrvatski sportaši Vlado Šola i Nika Fleiss.

„Sve mi je jako zanimljivo, sviđa mi se koncept showa jer su u pitanju natjecanje i borba u kojima guraš sebe preko vlastitih granica. Meni je to odlično, a vjerujem da će biti i gledateljima”, kaže Fleiss.

Uloga trenera u showu jest voditi obitelji i osmisliti im strategiju kako što lakše i brže proći poligone, ali ujedno ih i motivirati. Svaka obitelj ima četiri člana, od kojih barem jedan mora biti pripadnik nježnijeg spola, a pred njima će biti fizički iznimno zahtjevni izazovi, kao i neki u kojima će strategija biti važnija od fizičke spreme.

“Nemam problem s televizijom, za nju sam vezana cijeli život. No ovo je ipak nešto sasvim drugom i to u nekoliko segmenta. To mi je prvi takav show te vrste i prva takva uloga, kako pred kamerama tako i uopće, jer davno sam shvatila da sam zapravo za trenerski posao u stvarnom životu preemotivna. Kada nekoga boli i mene boli, kada se netko nervira, nerviram se i ja, previše prenosim na sebe takvih osjećaja i to nije dobro. Čak i ovaj show utječe na mene, iako sam dobila obitelji koje sam vidjela, kao i drugi, prvi put u životu i viđamo ih samo jedan dan u tjednu, jer je takva koncepcija emisije. Na to stvarno nisam računala, a posebno ne da ću se s jednom obitelji od sreće rasplakati jer je jedna njihova članica uspjela pobijediti ogroman strah i savladati izazov. Iznenadilo me i što, kada štoperica označi početak i natjecanje krene, ja doslovno “povampirim”. Čini se da se taj natjecateljski duh nikad ne ugasi”, kaže Fleiss za Jutarnji List.


Nika trenutačno radi u kompaniji Beach Volleyball Major Series u odjelu međunarodnih komunikacija te je to posao zbog kojeg se preselila u Beč. Jedan događaj odbojke na pijesku bio je i u Hrvatskoj – Poreč Major, te je okupljao najpoznatije odbojkaše i odbojkašice iz cijeloga svijeta. Kasnije, održavao se i događaj u Fort Lauderdaleu zbog kojeg se preselila u Miami na godinu dana.

“Možda nevjerojatno zvuči, ali sada više putujem nego kada sam profesionalno bila u sportu. Samo u prošloj godini imam više od 60 avionskih letova. Zbog posla nisam stigla ni skijati prošle sezone, ova je zima bila je prva da sam se mogla mami pridružiti u Saalbachu i pomoći joj oko škole skijanja. No skijala često ili ne, skijanje je i dalje moja najveća ljubav. Pratim ga kad god to mogu”, objašnjava Fleiss.

Komentari