NASTAVLJA SE TRADICIJA: Uz naše i svjetske atletičare u rujnu se očekuje pravi spektakl, a ulaz je besplatan

Facebook / Milan Bandić

Memorijal Borisa Hanžekovića nastavlja tradiciju i ove godine, svjetski poznati atletičari natjecati će se u našoj metropoli.

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je atletske staze i na konferenciji za novinare na stadionu Mladost izjavio: “Manja oštećenja bit će sanirana, oprema obnovljena i sada s nestrpljenjem očekujemo početak 65. Memorijala Borisa Hanžekovića, međunarodnog atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb.”

Gradonačelnika veseli što su glavne zvijezde ovog Mitinga naše sportašice: “Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić, pred kojom je zasigurno blistava karijera. Želim im puno sportskih uspjeha i sreće. Hrvatska je možda mala na zemljopisnoj karti ili po broju stanovnika, ali je zaista sportska velesila s uspjesima na koje svi moramo biti ponosni i sa sportašima koje moramo podržavati” poručio je Bandić. Uz poziv sugrađanima da pruže što veću podršku natjecateljima, istaknuo je da je Hanžekovićev miting, uz Snježnu kraljicu i Zagreb Indoors, najveći sportski događaj u Zagrebu, možda i u Hrvatskoj.

“U ime organizatora ovogodišnjeg Mitinga i svih sudionika, zahvaljujemo se Gradu Zagrebu i gradonačelniku na ponovnoj podršci, raspolažemo s istim sredstvima kao i prošle godine i to nas jako veseli “, rekla je Ivana Brkljačić, projekt menadžer mitinga, dodavši da će javnost biti obaviještena o nastupu ostalih velikih imena na ovogodišnjem Mitingu pravovremeno jer još stižu potvrde.

Miting će i ove godine trajati dva dana, 8. i 9. rujna, s velebnim početkom uz fontane u ulici Hrvatske bratske zajednice gdje će se održati natjecanje u bacanju kugle, a dan kasnije na stadionu Mladosti gdje slijede i ostale discipline.

Ove godine ulaz na miting je slobodan, a besplatne ulaznice moći će se 8. rujna od 9 sati ujutro podići u Sportskom parku Mladost!


Komentari