NASTAVAK BORBE ZA PLAYOFF: Medvjedi protiv najmlađe momčadi lige (VIDEO)

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

“Napadački su jaki i drže se svog sistema. Morat ćemo biti spremni u petak i izaći s istim angažmanom”, kazao je Gordie Dwyer.

Nakon odlično odigrane utakmice i osvojenog boda protiv jedne od najboljih momčadi lige, Lokomotiva iz Jaroslavlja, zagrebački Medvjedi borbu za playoff nastavljaju sutra (petak, 18:30) kada u Ledenu dvoranu stiže najmlađi klub lige, HK Soči. Osnovan nakon Zimskih olimpijskih igara klub se prošle sezone priključio KHL-u i izborivši doigravanje ispao u prvom krugu. Ove sezone igraju jako dobro, a u posljednje vrijeme su u pozitivnom nizu.

„Nema lakih utakmica u KHL-u i Soči je jedna od momčadi koja je u uzlaznoj putanji cijele sezone, a u zadnje vrijeme igraju jako dobro i upisuju pobjede. Napadački su jaki i drže se svog sistema. Morat ćemo biti spremni u petak i izaći s istim angažmanom, boriti se na razini kao i danas“, rekao je nakon pete u nizu utakmice u Domu sportova, u kojoj su Medvjedi upisali barem bod, glavni trener Medveščaka Gordie Dwyer.

Soči je trenutno na petom mjestu Zapada, dok su se Medvjedi s bodom iz prošlog susreta vratili na poziciju koja vodi u doigravanje. Svaki osvojeni bod vrijedi sve više, pogotovo oni s direktnim konkurentima.

“Utakmica sa Sočijem je izrazito važna, svaki bod će vrijediti dvostruko. Trenutno smo na dva kraja spektra, oni su zaredali pobjede, a mi se malo mučimo. No, bez obzira na to, mi želimo pobjedu u petak. Doma smo, na svom ledu, pred svojim navijačima i želimo odigrati najbolje što možemo”, rekao je uoči susreta Patrick Bjorkstrand te se osvrnuo na samu igru.

“Susret s Lokomotivom je dobar korak naprijed na koji moramo dalje graditi. Soči igra otvorenije, imaju drugačiji sustav od Lokomotiva i utakmica će sigurno biti zanimljiva. Veselimo se novom izazovu“, komentirao je idućeg protivnika Bjorkstrand.

Soči je i prošle sezone gostovao u Brlogu, a u napetoj završnici Medvjedi su dolom sekundu i pol prije kraja produžetka uzeli pobjedu.

Drugu domaću utakmicu od ukupno četiri ovoga prosinca KHL Medveščak odigrat će u petak protiv HK Sočija. Utakmica će započeti u promijenjenom, ranijem terminu od 18:30 sati u Ledenoj dvorani. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, preko internetske prodaje te na blagajni Dom sportova na dan utakmice od 17:00 sati.

>>> VRUĆA ATMOSFERA LEDENE DVORANE nije pomogla Medvjedima (FOTO)


Komentari