NADMOĆNI MEDVJEDI: I drugi Dinamo pao u Ledenoj

commons.wikimedia.org

Predstavljanje novog vratara Michaela Garnetta na domaćem ledu nije moglo proći bolje.

Zaustavio je sve udarce Dinama Rige (26) i pobrinuo se da jedan jedini pogodak na utakmici, onaj Edwina Hedberga u prvoj trećini bude dovoljan za novu pobjedu Medvjeda.

„Kada igram na najvišem nivou kojem mogu, imam osjećaj da sve mogu zaustaviti, a kada je Eddie postigao pogodak rekao sam si da će to biti to. Da će biti dovoljno za pobjedu“, rekao je Garnett nakon utakmice.

A utakmica je od samoga početka držala visok ritam klizanja i izmjena napada na obje strane. Sredinom prve trećine Francis Pare je odradio izvanredan posao ušavši u zonu Rige i nakon tri pokušaja na vrata Janisa Kalninša, Hedberg je s plave pogodio mrežu.

„Na mom pogotku, Parlett je blokirao pogled njihovog vratara, tako da mislim da uopće nije vidio gdje je pak otišao. Ali bilo je olakšanje pogoditi mrežu nakon toliko pokušaja u nizu. Taj pogodak je svakako dao ton ostatku utakmice“, izjavio je Hedberg o svome pogotku, a o samoj utakmici je rekao:

„Bila je teška utakmica, pak je skakao posvuda i znam da nije izgledalo jako lijepo. No, uzeli smo tri boda, a to nam je bio cilj.“

Posljednje dvije trećine prošle su u istom ritmu, a vratari su bili zauzeti iz minute u minutu. U drugoj trećini glavnu riječ su uglavnom vodile specijalne jedinice, no ponovno, niti jedan napad se nije pokazao dovoljno efikasnim.

„Bila je teška utakmica u kojoj je na obje strane izostala realizacija. Sigurno neće ostati u sjećanju kao nešto bajno, ali naši navijači su danas bili izvrsni. Stvorili su atmosferu i podržavali nas i došli smo do tri boda“, komentirao je glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

Dobru atmosferu, odnosno navijače nije mogao ne spomenuti niti Garnett, a uz svoje prvo zaključavanje mreže sezone, naučio je i nešto novo – preokrenuti gol.

„Odlično je predstaviti se svojim nevjerojatnim navijačima s najboljom igrom koji mogu pružiti. Nisam znao da se gol treba preokrenuti ako se ne primi pogodak. Za mene je od danas to zagrebačka tradicija i moram priznati da mi se sviđa. Nije često da cijela publika ciljano navija za vratara, osjećao sam se kao da sam postigao pogodak ili tako nešto.“

U posljednjoj trećini Riga je pritiskala i utakmicu ostavila otvorenom, no dobra defenzivna igra Medvjeda i raspoloženi vratar zadržali su minimalno vodstvo i pobjedu pred novi gostujući niz.

Igračem utakmice proglašen je Francis Pare.

Ovime su igrači Medveščaka završili prvi domaći niz u studenome. Na led se vraćaju u utorak, 22. studenog u Nižnij Novgorodu gdje ih od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu očekuje treća momčad Zapada.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HK DINAMO RIGA 1:0 (1:0;0:0;0:0)

KHL, Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb

Gledatelja: 6 000

STRIJELCI:

10:54 1-0 Hedberg (Pare, Butler)

UDARCI NA VRATA: 21 – 26

ISKLJUČENJA: 22 min – 18 min

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Garnett, MacIntyre, Sauve, Genoway, Parlett, Giroux, Lessio, Glumac, Hedberg, Butler, Larkin, Krejčik, Bolduc, Bezina, Perkovich, Smith, Morrisonn, Mertl, Pare, Arkalov

HK DINAMO RIGA: Kalninš, Sedlaček, Redlihs K., Darzinš, Skvorcovs, Saulietis, Pujacs, Redlihs M., Jerofejevs, Sčastlicij, Balinskis, Cibulskis, Freibergs, Kulda, Lipsbergs, Sestito, Indrašis, Mullen, Pavlovs, Meija, Bičevskis


Komentari