Na Zlatnu piruetu dolazi brončani iz Sočija: ‘BILO BI SJAJNO PONOVITI PROŠLU GODINU’ (VIDEO)

Screenshot

U Ledenoj dvorani Doma sportova klizati će prošlogodišnji pobjednik Piruete, aktualni treći klizač svijeta i brončani sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, Kazahstanac, Denis Ten.

Zlatna pirueta Zagreba u svom bilježi već 48. izdanje, a ono će se održati od 3. do 5. prosinca. Pred nama je jedno od najjačih izdanja Zlatne piruete do sada koje će ugostiti preko 94 klizačica i klizača iz 29 zemalja svijeta.

U Ledenoj dvorani Doma sportova klizati će prošlogodišnji pobjednik Piruete, aktualni treći klizač svijeta i brončani sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, Kazahstanac, Denis Ten.

Ovaj sjajni 22-godišnjak potječe iz obitelji koja je dio korejske manjine u Kazahstanu, a ono čime će se uvijek pohvaliti je da je “deseti potomak korejskog generala i borca za neovisnost, Min Keing-Hoa”. U klizanje se zaljubio već sa pet godina, a bilo mu je toliko zabavno da je klizao čak šest sati bez prestanka.

“Jednostavno, klizanje je moja sudbina“, sažeo je sve u jednu rečenicu Ten.

Uz svjetsku broncu, ove godine je osvojio zlato na prvenstvu Four Continents i to s osobnim rekordom od velikih 289.46 bodova. Ovu sezonu je pak otvorio sa devetim mjestom na Grand Prixu u Milwaukeeju i četvrtim u Bordeauxu, no za Zagreb ima veći plan. “Bilo bi sjajno ponoviti prošlu godinu”, kazao je Denis Ten.

Neće mu to biti lako jer dolazak je potvrdio i Čeh Michal Brezina koji je prošle godine bio drugi u Zagrebu, baš kao i 2010. godine, te će sigurno tražiti svoju “treću sreću”. Ledenu dvoranu jako dobro poznaje, u njoj je 2013. bio brončani na Europskom prvenstvu. Bit će to žestoki revanš i prava poslastica za sve ljubitelje klizanja.

RASPORED NATJECANJA

Četvrtak, 3. prosinca 2015.

Plesni parovi – Kratki ples 15:00
Parovi – Kratki program 17:00
SVEČANO OTVARANJE 19:00
Muški – Kratki program 19:45

Petak, 4. prosinca 2015.

Žene – Kratki program 14:00
Parovi – Slobodni program 17:00
Muški – Slobodni program 19:30

Subota, 5. prosinca 2015.

Plesni parovi – slobodni ples 13:00
Žene – slobodni program 15:00

REVIJA POBJEDNIKA 20:00


Komentari