NA PRVENSTVU HRVATSKE U GRAPPLINGU BILO JE ČAK 185 BORBI! Ova dva borca pokorila su konkurenciju

U nedjelju je u Zagrebu održano 11. Prvenstvo Hrvatske u grapplingu. Prvenstvo je bilo čak i osjetno veće od ionako velikog prošlogodišnjeg (125 borbi, a ove godine njih čak 185!).

Da sve prođe na visokoj organizacijskoj razini, pobrinuli su se zagrebački Trešnjevka Thunders u suradnji sa Sambo klubom Zagreb pod vodstvom Stipe Pavičića.

Borbe su se odvijale na tri strunjače, u popularnoj hrvačkoj „Pešči“. Nastupila su 133 natjecatelja iz 28 klubova, uz dvije revijalne ženske borbe.

Seniori – Brčić obranio trostruku krunu

Najistaknutiji u seniorskoj konkurenciji bio je Stipe Brčić (Magnetsu). On je ponovio trostruku krunu iz prošle godine – osvojio je kategoriju do 66 kg, kategoriju do 71 kg i pehar za najboljeg borca turnira. Uspjeh je tim veći što je u finalu kategorije do 71 kg pobijedio četverostrukog prvaka Hrvatske, Gorana Lovreka (JJK Arrow), u vrlo tijesnom meču i pravom derbiju, a ta finalna pobjeda je i prevagnula u odluci za borca turnira.

Drugi najistaknutiji pretendent bio je Ivan Kontak Jambrek (Trešnjevka Thunders). U najbrojnijoj kategoriji i konkurenciji čak dvadeset petorice boraca do 84 kg redao je pobjedu za pobjedom. Sveukupno, njih pet službenih i jednu neslužbenu, zaključivši taj impresivni niz finalnom pobjedom nad Andreom Kolićem (UFK Novi Zagreb), a sve to bez izgubljenog boda.

Druga najpopunjenija kategorija bila je ona do 77 kg. U finalnom meču te kategorije, Saša Drobac (ATT) nadjačao je na bodove Tina Stojanca (Trešnjeva Thunders /P4P Munchen) koji je dotad u četiri svoja meča sve protivnike pobijedio prekidom (‘submission’, predaja).

U duelu dvojice BJJ crnih pojaseva u finalu do 100 kg prvo mjesto osvojio je Ivica Tadijanov (HK Osijek), pobijedivši na bodove Bruna Vuksana-Ćusu (CheckMat Split). To je Ivici, inače dvostrukom seniorskom viceprvaku Europe u no gi konkurenciji, čak šesti naslov prvaka Hrvatske, po čemu je najdominantniji hrvatski grappler.

Nastup šire obitelji Vuksan na odličan su način zaokružili Luka Vuksan (Ju-jitsu klub Zadar) i Tin Vuksan (CheckMat Split), zatvorivši kategoriju do 92 kg. Prvo mjesto uzeo je Luka.
U teškoj kategoriji dvojica Splićana uspjeli su savladati sve konkurente i u finalu je Tomislav Nikolić (HK Split) odnio zlato, ispred Petra Buzolića (Alliance Black Dragon Split).

Juniori – Filip Marić je priča turnira

Kod juniora, prvo ime je Filip Marić (BJJ Vinkovci). On je nakon četiri pobjede osvojio svoju kategoriju (do 66), a nakon još četiri, kategoriju iznad svoje (do 71), i uz to je s tri pobjede u seniorskoj konkurenciji (do 66) došao čak do srebra. Jedina prepreka koja mu je bila prevelika bio je Stipe Brčić.

Dvije juniorske kategorije osvojio je i Ilija Brkan (UFK Novi Zagreb) – do 92 i preko 92.
Patrik Čelić (Mangetsu) nastavlja niz zapaženih rezultata zlatom do 77 kg, a do 84 kg prvak je Marin Mikulić (HK Osijek). Luka Miklečić (Ban Team) je u svojem juniorskom debiju s dvije pobjede predajom protivnika osvojio kategoriju do 62 kg.

Najuspješniji klub turnira, i osvajači nagrade sponzora Mrak Grill, bili su momci iz BJJ Vinkovci pod vodstvom Mire Erkapića.

Kompletni rezultati 

Prvenstvo Hrvatske u grapplingu JUNIORI

58 kg
1 MIKLEČIĆ Luka BAN TEAM

62 kg
1 MIKLEČIĆ Luka BAN TEAM
2 JOSIPOVIĆ Marin MANGETSU
3 MAČEK Viktor PRIME

66 kg
1 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
2 JERKOVIĆ Franco MMA KOMODO
3 RUKAVINA Gaj UFK NOVI ZAGREB

71 kg
1 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
2 PAVLOVIĆ Luka AMERICAN TOP TEAM
3 JERKOVIĆ Franco MMA KOMODO

77 kg
1 ČELIĆ Patrik MANGETSU
2 MATKOVIĆ Domagoj UNION MIRKOVIĆ BJJ
3 VALČIĆ Karlo JU-JITSU KLUB ZADAR

84 kg
1 MIKULIĆ Marin HK OSIJEK
2 GAJČEVIĆ Ivan BJJ VINKOVCI
3 ČELIĆ Patrik MANGETSU

92 kg
1 BRKAN Ilija UFK NOVI ZAGREB
2 KOVAČEVIĆ Marko BJJ VINKOVCI
3 GAJČEVIĆ Ivan BJJ VINKOVCI

92+ kg
1 BRKAN Ilija UFK NOVI ZAGREB
2 SRBIŠ Petar VIKING KOPRIVNICA
3 MATIJAŠIĆ Paolo PRIME POREČ

Prvenstvo Hrvatske u grapplingu SENIORI

66 kg
1 BRČIĆ Stipe MANGETSU
2 MARIĆ Filip BJJ VINKOVCI
3 MIRIĆ Martin VIKING

71 kg
1 BRČIĆ Stipe MANGETSU
2 LOVREK Goran JIU JIUTSU KLUB ARROW
3 TURČIĆ Tomislav HK OSIJEK
3 MIRIĆ Martin VIKING

77 kg
1 DROBAC Saša AMERICAN TOP TEAM
2 STOJANAC Tin THUNDERS ZAGREB/P4P MUNICH
3 KRANŽELIĆ Tin SUBOS
3 MATEŠIĆ Ivan JU-JITSU KLUB ZADAR

84 kg
1 KONTAK JAMBREK Ivan TREŠNJEVKA THUNDERS
2 KOLIĆ Andreo UFK NOVI ZAGREB
3 ČOLAKU Endrit UFK NOVI ZAGREB
3 ANIĆ Ivan JIU JIUTSU KLUB ARROW

92 kg
1 VUKSAN Luka JU-JITSU KLUB ZADAR
2 VUKSAN Tin CHECKMAT SPLIT
3 HERCIG Filip SUBOS
3 MOROVIĆ Šime JIU JIUTSU KLUB ARROW

100 kg
1 TADIJANOV Ivica HK OSIJEK
2 VUKSAN-ĆUSA Bruno CHECKMAT SPLIT
3 ŠTRBAC Vladimir PURA VIDA
3 ANČIĆ Nikola SUBOS

100+ kg
1 NIKOLIĆ Tomislav HK SPLIT
2 BUZOLIĆ Petar ALLIANCE BLACK DRAGON SPLIT
3 TADIĆ Goran BJJ VINKOVCI


Komentari