MIRKU NEVJEROJATNO VISOKA SUSPENZIJA, a mogao je proći i gore

Ipak se nije izvukao, štoviše, kako se čini još je dobro i prošao. Mirko je zbog korištenja hormona rasta, koji je koristio kako bi sanirao ozljedu, zaradio dvije godine suspenzije. Navodno mu je kazna trebala iznositi četiri godine, ali uzelo mu se u obzir što je prvo sam prijavio korištenje nedozvoljenih sredstava.

Američka antidopinška agencija USADA priopčila je u četvrtak ujutro kako se Filipoviću određuje suspenzija od dvije godine. Mirko se prije dva tjedna povukao iz iz svijeta borbe, a svoju odluku uz dugačko obrazloženje objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.

“UFC je potpisao ugovor s USADA-om, američkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja odnedavno i provodi testiranja boraca. Morao sam ispuniti upitnik, kao i svi borci, specificirati gdje sam i kada tijekom priprema radi dolaska njihovih ljudi na testiranje. Kad su počeli problemi s ramenom, s obzirom na to da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvne plazme koje sam dobivao izravno u rame, a usto sam uzeo malu količinu hormona rasta radi bržeg zacijeljivanja”, objasnio je tada Cro Cop.

Iz antidopinške agencije proručili su kako im je cilj u konačnici očistiti UFC i zaštiti prava boraca. “Naši su ciljevi u konačnici očistiti oktagon i zaštititi prava čistih boraca u UFC-u. Ne samo da sportaši trebaju misliti o svom zdravlju i sigurnosti kad je riječ o zabranjenim supstancama, nego i o šteti koju takvi slučajevi mogu nanijeti njihovu ugledu”, rekao je izvršni direktor USADA-e Travis Tygart, prenosi 24sata.

UFC se na svojim službenim stranicama zahvalio Mirku Filipoviću za cjelokupni doprinos borilačkom sportu i zaželio mu sreću u budućim pothvatima.

>>> Cro Cop: ‘Uzimao sam HORMON RASTA KAKO BI SPASIO RAME’

>>> Mirko Filipović OKONČAO KARIJERU: ‘Svjestan sam da sam došao do KRAJA SVOG BORILAČKOG PUTA’

>>> MIRKO OGORČEN MEDIJIMA: ‘Pljuvanje je naš nacionalni sport’

>>> ODLAZAK LEGENDE: Nepoznati detalji iz života Mirka Filipovića (VIDEO)


Komentari